25 km van Hulst (31/3)

Naast de 25 km (die de hoofdafstand is) is er ook de mogelijkheid om 3 km, 7 km of 12 km te lopen. Ik kies voor de 12 km afstand.

Ik ben pas 2 weken terug bezig met lopen en ben nu in volle voorbereiding op de 10 miles van Antwerpen. Vandaag is het dus een testwedstrijd en ik ben benieuwd wat ik waard ben op een 10 kilometer afstand. Ik hoop van toch nog rond de 43 minuten te kunnen lopen.

Het plan vandaag is dus om 10 kilometer door te lopen en dan de resterende afstand dan uit te lopen.

De wedstrijd
Ik stel me vooraan aan de startlijn en start behouden, op het moment dat er me een lange slungel passeert sluit ik aan in zijn zog. Z’n tempo ligt me bij nader inzien toch iets te traag en loop hem dan maar voorbij om naar een groepje toe te lopen van een 10-tal personen.

Er is erg veel wind en de samenwerking in het groepje is verre van optimaal, er is maar een loper of 3 die kopwerk wil verrichten. Daar ik vandaag ook m’n energie niet wil verspelen aan het tegen de wind inbeuken hou ik me ook afzijdig voor het verrichten van kopwerk. Een aantal keer proberen er lopers weg te vluchten , op het moment dat ik denk dat de lopers weg zijn en het groepje er niet meer zal naar toelopen loop ik het gaatje zelf dan maar toe in een verhoogd tempo. Ik neem niemand mee in m’n zog maar telkens komt het groepje toch terug. Op het moment dat het groepje is terugkomen wordt het tempo altijd lager, ik leg me dan maar neer bij het tempo van de groep. We hebben nu een 5-tal kilometer gelopen en ik voel me wel nog goed fris en heb ‘t gevoel dat ik nog wel wat over heb.

Rond het 6 kilometer punt lopen er een derde maal 2 lopers weg uit het groepje, ik besluit om langer te wachten nu en zelf geen energie te verspillen om het gat toe te lopen en het groepje het te laten oplossen. Het gat wordt groter en groter, het wordt een 50-tal meter en ik zie het groepje niet dichter komen. Ik besluit dan toch nog maar eens te vertrekken uit het groepje om het gat op de 2 lopers voor me te proberen dicht lopen. Ik loop het niet zomaar toe, allesbehalve want de lopers voor me lijken ook nog te versnellen en ik zit nu halverwege te zwemmen tussen het groepje dat ik verliet en de 2 lopers voor me. Aan het 8 kilometer punt vermindert de wind tegen en ik klop een kilometerke a 15k/u uit m’n benen.

Net voor ik bij de 2 lopers kom loopt 1 van de 2 lopers weg van de andere. Ik blijf even in het zog van de geloste en tracht dan om naar de andere loper toe te lopen, maar ik voel dat m’n krachten toch wat afnemen, de geloste loper die ik daarnet voorbijging haalt me zelfs terug bij en doet terug haasje over.

Maar bon, we zijn nu bijna aan het 10 kilometer punt en onder de 43 minuten moet echt wel lukken denk ik. Ik blijf zo hard als mogelijk doorlopen, nog even denk ik. 10 kilometer punt in 42:28. (Onder de verhoopte 43 minuten, dik tevreden dus.)

Eenmaal ik het 10k punt gepasseerd ben laat ik het tempo wat vieren en hoor dat het groepje van een 10 tal personen terug dichter aan het komen is, ik wil hen toch niet het genot schenken van terug op me in te lopen en zet dus maar terug een tandje bij en ik moet nog serieus uit m’n pijp komen om hen te blijven afhouden eigenlijk…

Ik beëindig de 12.8 kilometer in 54:19 (14.2k/u) en word daarmee 13e op 55 deelnemers. Een geslaagde test-wedstrijd dus, heel tevreden.

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

4 Responses to “25 km van Hulst (31/3)”

 1. Aschwin says:

  Goede test zo, lijkt me! Mooi dat je zo tussendoor tot aan de 15 km/u hebt gelopen. Dat komt wel goed voor jou in Antwerpen! Succees.

 2. Sander Verminck says:

  Mooi! Kben blij dat je weer aan het lopen ben :)

 3. Carlos Timperman says:

  Hopelijk kunnen we weer met de regelmaat van de klok dergelijke verslagen lezen.

 4. Gerald Monteyne says:

  Mooi prestatie Peter! En uiteraard alweer een leuk verslag met een gekend plot … :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.