Moerbrugse Kermisloop (01/07)

Nog eens meedoen aan een korte wedstrijd dacht ik en ook eens een ideaal moment om m’n New Balance wedstrijdschoenen die ik vorige zomer kocht eindelijk eens in te lopen. :)
Toch 3 bekende gezichten in Moerbrugge: clubgenoten Bart en Nico en ook blogger Jan De Schacht (aprilvis). Blijkbaar is toch niet iedereen naar de trappistenloop in Vinderhoute afgezakt.

De wedstrijd

De start

De start

Ik stel me op de eerste rij en probeer niet als een gek uit de startblokken te schieten, maar je raadt het al, het zal toch weer te snel blijken (meer dan 16k/u de eerste kilometer). Bij de start loop ik in vijfde positie, al snel halen we een loper bij die zich heeft vergallopeerd. Ik blijf in het zog van de derde voor me, ik voel dat het te rap gaat en ik ben zeker niet van plan van over te nemen. De eerste 2 lopen ondertussen al een heel eind voor ons.

De mens voor me neemt de bocht heel snel en ik verlies de aansluiting. Ik wacht op de loper achter me maar die loper heeft nog veel jus over want hij gaat haasje over en loopt in één ruk naar de derde toe.

Vijfde aan het lopen nu dus, alleen tegen de wind inbeuken en ik voel de adem van de lopers achter me, bij mij is het beste er al een tijdje af.

Een loper achter me komt aansluiten, ik temporiseer in de hoop dat ik dan straks zal kunnen volgen als ie z’n tempoversnelling zal plaatsen, maar het is tevergeefs, z’n demarrage op 500 meter van de meet is splijtend en ik moet hem laten lopen.

finish

finish

Ik beëindig de 3.06 kilometer in 12:06 (15.1k/u) en word daarmee 6e op 45 deelnemers.

Uitlopen
Nog 15-tal minuten tot de 9 kilometer race start, tijd voldoende om snel nieuwe loopkledij, andere schoenen aan te trekken en met de 9k race mee uit te lopen. Borstnummer van de 3k op m’n rug gehangen zodanig dat de mensen van de registratie me niet verkeerdelijk registreren bij de doorkomsten aan de meet.

Ik loop samen met Nico en een collega van z’n werk, de snelheid ligt ietske onder de 12k/u. Op het moment dat wij de snelheid ietsje boven de 12k/u trekken kunnen wij nog vlot babbelen (daar we beiden nog over hebben bij die snelheid) maar ik zie dat er achter ons toch al snel een paar stervende zwanen in ons zog zitten. De laatste ronde trekt Nico de snelheid naar 14k/u, ik volg even maar krijg het toch al snel te lastig en laat hem dus maar lopen en loop het laatste rondje alleen uit.

Toch weer 9k bij op de teller, beetje te snel voor als uitlopen te kunnen doorgaan, maar ja…

En uiteraard nadien nog een frietje uit een puntzak mee verse tartaar gegeten.
Dat hadden we wel verdiend dacht ik zo… :)

3 Responses to “Moerbrugse Kermisloop (01/07)”

  1. kaat says:

    die friet is dik verdiend !

  2. Bjorn Paree says:

    Leuke kilometers gemaakt op zo’n kermis afstand :-)

  3. RonKing says:

    Peter wordt weer beter ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.