Rabobank Zomerloop Cadzand (31/7)

De Rabobank zomerlopen zijn een reeks van loopjes op dinsdagavond. De laatste zomerloop in Cadzand is veruit de mooiste. Het parcours slingert zich via fietspaden over wildroosters en doorheen de duinen. Duinen die we geregeld mogen bedwingen op de golvende paden, het is er amper even vlak… Er is keuze uit 1, 2 of 3 rondjes van 3.2 kilometer, ik kies voor de langste afstand.

Geen idee of ik al voldoende gerecupereerd ben na m’n 6 uur van vorige week zaterdag, maar ik zal trachten om een gemiddelde te halen van 13k/u vandaag.

De startplaats is smal en positioneer me daarom redelijk vooraan (op de 5e startrij), maar kies toch meteen voor m’n eigen tempo. Ik word langs alle kanten voorbijgestoken, maar na een paar honderd meter haal ik diezelfde mensen snel terug in. Ik loop een tijdje in niemandsland alleen nu, tot een oudere persoon komt aansluiten. Samen wisselen we nu de kopbeurten af, want op sommige plaatsen kan het hier toch hard waaien. Naar het einde van de 1e ronde toe is Wim Van De Veire komen aansluiten.

Net na de bevoorrading verliest de oudere man de aansluiting, ik maak aanstalten om te wachten op hem, maar hij roept me door te lopen. Ik volg het spoor van Wim. Het grootste deel van deze 2e ronde zal ik samen met Wim de beurten wisselen en we lopen samen een mooi vlak tempo. Naar het einde van de 2e ronde toe komt er een jonge gast aansluiten. Hij neemt het commando over en het is even bijten om het hogere tempo te kunnen bolwerken. We lopen nu met 4 mensen in een groepje. De steile helling loop ik blijkbaar een stuk makkelijker op dan m’n mede-companen, want boven op de helling heb ik een gat van 50 meter. Het is te vroeg om er alleen van door te gaan en ik loop een iets trager tempo zodanig dat ze terug aansluiting vinden.

De laatste ronde begint net zoals de vorige rondes ook weer met een redelijk pittige helling. Ik versnel niet, maar loop blijkbaar terug weg van m’n groepje. Ik besluit niet meer te wachten en zet door, ik zie een eind verder nog 2 lopers lopen, het doel is nu om hen in te halen. Na anderhalve kilometer jagen kom ik in het zog bij de eerste loper. Moe van het inhaalmanoeuvre rust ik uit in het stuk tegenwind achter zijn rug. Ik neem terug over en tracht het gat op de loper voor ons toe te lopen. Zonder versnelling te plaatsen loop ik een iets hoger tempo, het is blijkbaar net hard genoeg om de loper in m’n zog te laten lossen. De loper voor me is precies versneld, want ik kom niet dichterbij. Op de steile helling die volgt kan ik een paar secondes dichter sluipen, maar het gat blijft aanzienlijk, zeker 100 meter. Na de helling zet ik door en loop nu snelheden tegen de 15k/u maar slaag er toch niet in om voldoende te naderen. Met de meet in zicht zet ik m’n spurt in. Ze verwittigen de loper voor me dat ik er aan kom en hij versnelt ook. Onmogelijk om het gat nog toe te lopen bol ik dan maar uit naar de streep.

Ik beëindig de 9.75 kilomer in 42:12 (13.9k/u) en word daarmee 24e op 67 deelnemers. (Een stuk sneller dan wat ik had verwacht, heel tevreden!)

Na de wedstrijd loop ik nog een toerke uit samen met mede-bloggers ‘born to run’ Filip en ‘cremke’ Joeri. Op een rustig tempo is het eigenlijk nog meer genieten van dit mooi parcours.

Wedstrijdverloop

One Response to “Rabobank Zomerloop Cadzand (31/7)”

  1. David says:

    Goed gedaan.

    Bij mij was het wat trager.
    Ik was 34e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.