10 mijl Wenduine

Ondertussen al een klassieker: de 10 mijl in Wenduine. Een mooi maar lastig parcours dat gedeeltelijk over strand en doorheen duinbossen gaat.

2 dagen geleden op woensdag liep ik nog bijna 50 kilometer gespreid over 2 trainingen. Ik weet dat ik vast in herhaling val, maar het zal je niet verwonderen dat ik dus terug niet met erg frisse benen aan de start sta. Och ja, dit is geen A wedstrijd voor me, gewoon er bij zijn is leuk! Toch zet ik zoals steeds m’n beste beentje voor en loop ik voor wat ik waard ben.

Ik loop niet echt op m’n gemak vandaag, aan het zakje van m’n broekje zit er geen tiret en ik denk dat ik elke 300 meter voel of m’n autosleutels nog wel steeds in dat zakje zitten. Ik mag er niet aan denken dat ik deze op dit strand moet gaan zoeken…

Hard gestart vandaag en de eerste kilometers kan het me niet hard genoeg gaan. Het is een smalle weg en het is wringen. Om andere mensen in te halen moet ik af en toe doorheen mul zand lopen. Na een goede 2 kilometer komen we op het strand en daar is er meer ruimte, maar nu loopt het al zo vlot niet meer, van inhalen is er geen sprake meer, integendeel…

Na 7 kilometer worden we van het strand weggeleid en lopen we doorheen de duinbossen terug. Een leuk stukje. Ik krijg een tweede adem en kan terug het gaspedaal induwen, op sommige stukken loop ik terug rond de 14k/u!

Er loopt een jonge neger in m’n nabijheid. Hij loopt vooral bergop heel sterk. Ik trek me aan hem op en samen halen we vele andere mensen in. Ik krijg vleugels en loop zelfs even een paar kilometer van de jonge zwarte weg, maar in de laatste kilometer moet ik m’n meerdere in hem erkennen en loopt hij gezwind een paar honderden meters van me weg.

Ik finish de 10 mijl in 1:13:49 (13.08k/u) – 101e op 601 finishers. Dik tevreden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.