Aflossingsmarathon Terneuzen (01/12)

Vandaag deed ik mee met m’n Joggingclub in het B-team in de aflossingsmarathon te Terneuzen onder de groepsnaam “JC Aalter B” (ja, inventief zijn we wel in namen uitvinden). In totaal zijn we met 7 lopers in ons team. Ivan De Muynck loopt het eerste rondje, waarna ik 2 rondjes loop en dan de baton weer doorgeef aan de volgende loper. Ivan is een snelle loper en na een kleine 21 minuten mag ik reeds van start gaan.

M’n wedstrijd

Ik ga naar gewoonte veel te hard van start in de eerste kilometer en klok een kilometer-tijd af van precies 15k/u. Nadien kan ik de snelheid blijven bolwerken net boven de 14k/u. Ik moet de eerste ronde toestaan dat we 1 plaats achteruit gaan in het algemeen klassement want ik zie 3 lopers me inhalen en kan zelf slechts 2 andere lopers voorbijsteken.

Het parcours loopt voornamelijk over een fietspad om en rond het sportcentrum Vliegende Vaart. Het fietspad kruist op verschillende plaatsen (waaronder 1 net na een afdaling), er staan weliswaar seingevers maar heel veel vertrouwen heb ik niet in hen, het is eigenlijk iedere keer hopen dat je op een kruising op geen loper knalt die uit de andere richting komt.

M’n eerste ronde kom ik door net boven de 21 minuten (een ronde is 5.2 kilometer). Op het moment dat ik in de wisselpost komt wil Ivan m’n baton overnemen… Ik had de baton weliswaar van hem overgenomen na de 1e ronde, maar daarna had voorzitter Wim me gezegd dat ik er 2 moest lopen, ik denk tiens zouden ze dat veranderd hebben misschien? Maar bon, ik heb me ingesteld op 2 rondes lopen en hou de stok dus vast en zeg tegen Ivan dat ik nog 1 ronde moet eerst… (blijkt nadien dat Ivan stond te wachten om nog eens een ronde te lopen voor de krekenlopers, bijna had ik de stok aan de “concurrentie” afgegeven dus).

Ik vervolg snel m’n weg, allee snel… het beste is er ondertussen eigenlijk wel al af, maar ik slaag er toch in om een vrij regelmatig tempo te blijven draaien. Ik slaag er nog steeds in om te flirten met gemiddeldes van om en bij de 14k/u. Dit gaat hier een stuk beter dan ik op voorhand had verwacht, denk ik.

Ik kan de 2e ronde 10 medelopers voorbijsteken en moet toestaan aan slechts 1 loper dat hij mij bijhaalt, 9 plaatsen vooruit dus in het klassement denk ik :)… maar dat zal wel niet kloppen want naar ik vermoed zullen er wel lopers tussen gezeten hebben met ondertussen al een ronde achterstand…

Ik ben toch blij dat ik het eind zie naderen en verdapper nog even met de meet in zicht en geef de stok door aan de volgende loper die nu aan zijn wedstrijd kan beginnen…

Ikzelf beëindig mijn wedstrijd van 10.4 kilometer in 43:35 (14.3k/u). Heel tevreden uiteraard met deze prestatie.

Met ons team eindigen we op een 16e plaats op 130 teams in een totaal-tijd van 2:54:38

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop aflossingsmarathon terneuzen

wedstrijdverloop aflossingsmarathon terneuzen

8 Responses to “Aflossingsmarathon Terneuzen (01/12)”

 1. julie says:

  Proficiat! En hoeveel hebben jullie dan uiteindelijk gelopen over jullie marathon?

 2. Aschwin says:

  Hé Peter, goed om je weer eens ‘live’ te zien lopen en spreken. Lekker gelopen, toch? Tot de volgende keer!

 3. Gerald Monteyne says:

  Peter, het is eigenlijk wel verstandiger om het estafettestokje niet door te geven aan de concurrentie! ;-)

 4. RonKing says:

  Zo gaat het met Peter
  hoe ouder hoe beter
  Proficiat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.