Fire Run (2/6)

Na de hardloop4daagse stond er normaal gezien een periode van recovery op het programma zonder wedstrijdjes, maar Jessie had zin om hier te lopen en dan kan ik het natuurlijk ook niet laten om mee te doen…

De plaatselijke brandweer organiseert een trimloopje om het 75 jarig bestaan te vieren, er is keuze tussen 3 afstanden: 4.6k, 9.2k of 13.6k. Maximaal 3 rondjes lopen dus…

Er zijn niet zo veel lopers komen opdagen (ik schat maximum 100 voor de 3 afstanden samen) en de meeste lopers ken ik, het is dan ook gezellig keuvelen voor de start om wat bij te praten. Het is mooi lenteweer, zon en 14 graden Celsius, ideaal loopweer dus…

Ik ben niet van plan om al te hard door te lopen vandaag en positioneer me in de buik van het peloton aan de startlijn. Eénmaal de start gegeven is ontstaan er al snel gaten tussen de verschillende groepjes. We waren weliswaar niet van plan van door te lopen, maar het competitiebeest in me kan het wel niet laten om van het ene groepje naar het andere groepje te springen.

Ik kom ter hoogte van Rudi de Caluwe, hij loopt een aangenaam tempo en ik besluit te blijven hangen, net als mezelf loopt Rudi ook de wedstrijd over 2 rondes.

Samen met Rudi voer ik het tempo aan, Wim Van de Veire (die 3 rondes loopt) en een loper die 1 rondje loopt volgen in ons zog. We blijven met ons 4 geruime tijd samen. Op een kilometer van de meet loopt de loper die 1 rondje loopt van ons weg en heeft Wim blijkbaar ondertussen voor een rustiger tempo gekozen. Ik ga verder op pad samen met Rudi, we lopen een mooi egaal tempo.

Vanaf het 5 kilometer punt voel ik dat Rudi het lastig krijgt om te blijven volgen, ik temporiseer af en toe en spoor Rudi aan om te blijven meelopen. Op het 7 kilometer punt zegt Rudi me om toch maar alleen door te gaan.

Het gaat nog even lichtjes bergop nu in de straten van Westdorpe, maar de finish is nu wel nabij en ik beëindig de 9.08 kilometer in 38:40 (14.1k/u) en word daarmee 4e op 25 deelnemers.

Een stuk harder gelopen dan gepland maar er wel ten volle van genoten. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.