zomerloop Retranchement (1/7)

Het is stil op de blog, doorgaans een veeg teken dat er niet veel gesport wordt… en dat was nu ook het geval: 2 weken niet gelopen, niet geblesseerd, niet dat ik geen tijd heb om te sporten, maar ik heb gewoon voor geen meter goesting… Het is nochtans niet dat ik geen doelen heb, maar veel motivatie om er voor te trainen is er dus niet.

Begin augustus zou ik terug willen deelnemen aan de heuvelland4daagse (4 dagen na elkaar een marathon lopen in Nederlands limburg), dus als ik daar niet al te veel wil afzien moeten er toch een beetje kilometers gemaakt worden.

Gisteren nam ik de draad dus maar op met een toer te lopen tijdens m’n middagpauze. Vandaag ging ik opnieuw, ik liep extra rustig omdat ik al in m’n achterhoofd had om ‘s avonds nog naar Retranchement af te zakken om daar deel te nemen aan de hardloopwedstrijd.

Thuisgekomen doe ik er nog een schepje bovenop door m’n fiets uit te halen. Ik ben al redelijk laat dus ik stamp toch maar tamelijk door op m’n trappers. 24k in iets minder dan 57 minuten oftewel 25.1k/u gemiddeld. Niet slecht met een gewone herenfiets met hier en daar een stuk tegenwind. Ik beklaag het me wel dat ik hard doorgefietst heb want ik voel het serieus in m’n bovenbenen.

Na ingeschreven te hebben voor de loopwedstrijd voor de langste afstand (10.5k) loop ik samen met Wim Van De Veire 1 rondje (iets meer dan 3k) om het parcours te verkennen. Rustig joggend en ondertussen lekker keuvelend over ditjes en datjes, zo loop ik eigenlijk nog het liefst… Het loslopen heeft niet echt geholpen, want de benen voelen nog zwaar aan.

De wedstrijd

Maar niet getreurd, me toch maar redelijk vooraan geposteerd op de 3e startrij, we zien wel wanneer de benen te veel zullen protesteren…

Het is een mooi parcours over vooral onverharde grintpaden. Hier en daar zit er een pittige helling in het parcours. Mooi maar lastig dus…

Ik loop terug in de buurt van Wim Van De Veire. We zitten beiden dicht tegen onze limiet aan en nemen elk af en toe een kopbeurt voor onze rekening.

Na de eerste ronde zegt Wim dat het voor hem te snel gaat en dat hij wat trager zal lopen. Ik geef hem een duwtje in de rug en spoor hem aan om te blijven gaan… Toch laat hij even de teugels vieren en ik loop nu zo’n 100 meter voor hem. 3 kilometer verder, op het einde van de 2e ronde zie ik dat de afstand tussen ons ongeveer gelijk gebleven is.

Het beste is er ondertussen ook wel al een tijdje af bij me, maar ik blijf toch maar alles geven en ga door zo hard als ik kan.

Ik ben wel erg blij om de finish te bereiken. 10.74k in 48:16 (13.3k/u) , 14e op 27 deelnemers. Tevreden.

Après

Ik ontzie het me wel om nu nog haar huis te moeten fietsen. De eerste 5 kilometer haal ik geen 20k/u meer, een beetje ronddraaien op souplesse, meer zit er niet in. 2 coureurs staan aan de kant, ene heeft een platte band. Of ik een pomp heb dat ze mogen gebruiken? Jazeker. Ik heb snel in ‘t snot dat ze nog niet veel banden hebben opgelegd, dus ik verleen daar ook maar wat hand en span-diensten. Uiteindelijk met vereende krachten de band er mooi opgekregen en opgepompt. Bleek dat de nieuwe binnenband ook loste… Geen gerief mee om te plakken, ‘k zeg ja jong ge gaat iemand moeten bellen om u op te halen zulle dan. De 20 minuten stil staan heeft wel deugd gedaan voor de beentjes want ik kon toch iets soepeler ronddraaien nu. Was pas rond halfelf thuis, in de zetel geploft blij dat ik me een beetje kon zetten.

Na 2 weken niet sporten, 2 maal lopen (samen goed voor ongeveer 24k) plus nog wat fietsen (48k), was misschien een beetje te veel van het goede, maar allee we hebben het toch maar weer gedaan. :)

3 Responses to “zomerloop Retranchement (1/7)”

  1. Wim Van de Veire says:

    Knap verslag van de loop te Retranchement, Peter.

  2. Caroline says:

    Opletten met blessures hoor zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.