10 mijl Sint-Margriette en Wenduine

Cameradostocht (24/7)

Voor de start even samen opgewarmd met Luc en Conny, ze zijn van plan om straks 13k/u te lopen. Dat zal wel te snel zijn voor me, ik zal al lang blij zijn met een moyenne van 12k/u met m’n huidig vormpeil… Ik houd me dan tijdens het starten ook maar achter hen. 200 meter kan ik me inhouden en vind het dan toch te traag gaan, ik loop naar Nico Ros, even volg ik, maar besef snel dat dit toch te rap is. Tussen 2 groepjes lopen heeft geen zin als het nog zo ver is, dus laat me terug inlopen door het groepje achter me.

Tijdens de beginfase zijn het vooral Luc De Jaeger en Gerald Monteyne die het commando voeren van deze groep, ik ben al lang blij dat ik kan volgen en hang regelmatig aan de “rekker” achteraan in de groep. De groep verbrokkelt langzaam maar zeker, de meesten worden achter gelaten en een enkeling is sterker en loopt van ons groepje weg.

Joeri Schepers is na zijn wedstrijd komen meelopen met onze groep en slaat samen met Kurt De Smet een klein gaatje. Ik zit tussen hangen en wurgen, maar loop toch maar het gat toe. Joeri laat zich terug uitzakken en samen met Kurt loop ik zij aan zij verder. Het is nog een kleine 5 kilometer naar de finish nu. Ik hoor dat Gerald ook tracht de aansluiting te maken met ons, maar ons tempo ligt net te hoog waardoor hij er net niet bijkomt. Het tempo gaat nu regelmatig richting 14k/u, te snel eigenlijk, maar ja, we zetten door. Met nog een 500 tal meter te gaan verhoog ik het tempo nog ietsje waardoor ik Kurt nog op een paar seconden loop.

Ik finish de 10 mijl in 1:12:59 (13.1k/u) en word daarmee 28e op 61 deelnemers. Het liep een stuk beter dan verwacht, dus zeer tevreden.

10 mijl Wenduine (31/7)

Vrijdagavond in laatste instantie afgezakt naar Wenduine om de 10 mijl te lopen. Het is een leuk maar zwaar parcours, de eerste 7 kilometer gaan over het strand, het middenstuk is over asfalt en het laatste stuk loopt doorheen de heuvelachtige bosjes van Wenduine terug naar de start.

net gestart (foto: jessie)

net gestart (foto: jessie)

Het is vooral zwoegen op het strand, maar de laatste kilometers kan ik verdapperen en loop zelfs nog Nico Ros voorbij.

Blij dat we er zijn en de 10 mijl wordt beëindigd in 1:14:08 (12.9k/u) en finish daarmee als 93e op 396 deelnemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.