Manneken Pis Trail (31/8)

Ik had me al een tijdje ingeschreven voor deze trail, het is wel een eindje rijden, maar ik herinner me van vorig jaar dat het wel een mooi en goed beloopbaar parcours is.

op de kapelmuur

op de kapelmuur


Ik vraag me wel af hoe goed ik dit jaar de 23 kilometer zal verteren, want het is al lang geleden dat ik nog eens verder dan 10 kilometer heb gelopen. Het duurt niet erg lang voor ik daar een antwoord op krijg, de combinatie van iets te veel kilo’s en het bergop lopen op de muur/kapelmuur doen me al in de eerste kilometers serieus afzien. De wedstrijd is eigenlijk 20 kilometer te ver voor goed te zijn.

Het parcours ligt er vettig bij, ik ben blij dat ik in laatste instantie toch nog geopteerd heb om m’n trailschoenen aan te doen.

Na 7 kilometer begin ik eindelijk terug wat lopers in te halen, maar m’n geluk is van korte duur, want iets voorbij kilometer 11 schiet in een modderige afdaling m’n steunbeen onderuit en val ik op m’n linker heup. Gelukkig niets gebroken en me geen pijn gedaan, maar de fut is er wel helemaal uit nu. Het tempo zakt en ik zie massa’s lopers me voorbij komen. Het is echt afzien om het tempo nog boven de 10k/u te houden, soepel loopt het totaal niet meer.

Op het 22 kilometer punt staat er een fotograaf, nog 2.5 kilometer zegt hij. Nieuws dat je niet wilt horen als je denkt dat het nog slechts een kilometer is. Het ergste is dat al snel blijkt dat hij nog eens gelijk blijkt te hebben ook over de afstand, maar allee… :)

24.51 kilometer in 2:15:53 (10.8k/u), 68e op 149 deelnemers.

One Response to “Manneken Pis Trail (31/8)”

  1. Caroline says:

    Soms heb je van die dagen dat het voor geen meter gaat. Volgende keer beter, kan niet anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.