Ursel Onderdale Jogging (2/11)

Eens 3 dagen niet gelopen en alhoewel mijn benen (nog steeds) moe aanvoelen van het overtrainen de voorbije maanden beslis ik deze voormiddag om toch maar mee te doen aan de jogging in Ursel. Zoals vaak bij deze landelijke joggings kan je kiezen tussen verschillende afstanden: de keuze gaat deze keer tussen 5,10 of 15km.

Aangezien mijn benen moe aanvoelen denk ik er aan om de 5km te kiezen, maar ik vind het zonde om daarvoor m’n loopkledij vuil te maken (tegen dat ge vertrokken zijt moet ge stoppen denk ik). Normaalgezien moest ik me fris hebben gevoeld zou ik de 15km gekozen hebben maar aangezien ik me ver van top voel en met de gedachte in het achterhoofd dat ik volgende week een halve marathon moet lopen tussen Deinze en Aalter besluit ik maar wijselijk om aan de slechts 10 km jogging mee te doen…

De Wedstrijd

Hoe ging dat ook al weer van die ezel die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot? :) Om dus maar te zeggen dat het weer van dattum was, de 3e wedstrijd op rij start ik veel te snel, de eerste 4 kilometer kan ik m’n tempo van 12.5 km/u grotendeels aanhouden maar moet dan snel m’n snelheid temperen, nog 6 kilometer te gaan en ik zit weeral door m’n reserves, great… :(

stofke, een collega weblogger steekt me voorbij...

stofke, een collega weblogloper steekt me voorbij...

Na even rustiger gelopen te hebben haalt er me een groepje in dat aan 11.5km/u loopt, ik haak m’n wagonnetje aan en kan hen een kilometer of 4 volgen tot we aan een helling komen waar ik er weer af moet.

Na de helling overwonnen te hebben zie ik het groepje waar ik daarnet nog bijliep nog voor me uitlopen, ik krijg weer moed en verhoog m’n tempo, er krijgt iemand in het groepje het lastig en moet lossen, wat me nog meer moed geeft, ik steek nog een tandje bij, als ik de loper heb bijgehaald hangt m’n tong ver op m’n schoenen maar ik heb hem bijgehaald, ik steek nog een extra tandje bij terwijl ik de “geloste loper” passeer zodanig dat hij zich zeker niet uit de wind kan zetten achter m’n rug.

De streep komt in zicht, ik zie dat de loper die ik net bijhaalde aan het verdapperen is en met rasse schreden nader komt, ik pers er dus ook nog een sprintje uit en kan de loper afhouden.Pfft, we zijn er, blij dat ik niet voor de 15 kilometer heb gekozen zeg, pfft…

Eindresultaat: 9.77 kilometer in een tijd van 50 minuten en 14 seconden (gemiddelde snelheid van 11.7 km/u).

Officiële uitslag 10 km wedstrijd. (bedankt Nico voor de scan!)

Officiële uitslag 10 km wedstrijd. (plaats 51)

Aankomstfoto

Wedstrijdverloop

Te snel gestart en daardoor weer verval naar gelang de wedstrijd vorderde…

Wedstrijdverloop Ursel Onderdale Jogging

Wedstrijdverloop Ursel Onderdale Jogging

12 Responses to “Ursel Onderdale Jogging (2/11)”

 1. Chris says:

  Heb je blog toevallig ontdekt tijdens mijn zoektocht naar de resultaten van Ursel, doch deze niet gevonden…
  Mooie tijden haal je, ondanks dat je nog niet zo lang bezig bent. Keep on running ;-)

 2. Peter says:

  heb ook geen resultaten van ursel terug gevonden, maar ik weet dat ik zeker niet de eerste was, haha :)

  heb echt plezier in het lopen gekregen, heb er al vaak spijt van gehad dat ik pas zo laat met lopen begonnen ben.

 3. Amai zeg, chique dinges, al dat geloop. Waren alle Peter Dedeckers maar zo!

 4. Chris says:

  wij zijn ook nog niet zolang bezig. Een start to run in 2006 (zonder sportief verleden en op ‘gevorderde’ leeftijd), bijna een jaar geslabakt en vorig jaar in Oostende eerste wedstrijdje, van daar af ging het steeds in stijgende lijn, inclusief de gezonde verslaving :-)
  Wij trainen met een schema van een weblogloper Mario, en maken sedertdien flinke vorderingen. Als je ooit zo ver bent… ;-)
  Ikzelf lig helaas nog enkele weken stil wegens stressfractuur (misschien op mijn blog gelezen) maar binnen enkele weken vlieg ik er weer in :-)

 5. Peter says:

  Misschien is dat wel geen slecht idee van opnieuw een schema te volgen, m’n schema’s van start to run naar 10 km ligt nu al een eindje achter de rug en loop nu meer op goed geluk zonder schema (wat waarschijnlijk niet zo’n goed idee is :)). Misschien contacteer ik die Mario idd maar eens best zeker als je daar zo’n goed gevoel over hebt.

  Na de halve marathon Deinze Aalter ga ik waarschijnlijk een (korte) rustperiode inlassen maar ik ben van plan om volgend jaar in april mee te doen aan de marathon in Antwerpen (als het een beetje meezit denk ik dat dit wel haalbaar moet zijn voor me) :)

  Komt die stressfractuur door het nieuwe (snel vorderingen maken maar belastende?) schema dat je volgt of had je daar ook last van ondervonden mocht je op je oude manier verder getraind hebben? Succes in ieder geval met het herstel van je blessure.

 6. Nico says:

  kheb u gevonden via de blog van Stofke

  de laatste 2 wedstrijden van u heb ik ook meegelopen (comer10 km en ursel 15)

  mooei tijden gelopen proficiat

  en tot in Deinze want daar staan we ook aan de start met vele mensen die een blog hebben

 7. Nico says:

  PS als je de uitslagen van in Ursel op de 10 of de 15 moet hebben ik heb ze hier liggen

 8. Stofke says:

  Kijk eens aan, dat was ook toeval zeg met die foto, en dan nog nen blogloper van in de buurt. Sterk gelopen hoor, had ik het geweten ik had u mee op sleeptouw genomen, zal voor een volgende keer zijn, dan ga ik wat minder rap lopen door mijn blessure. Tot blogs

 9. Stofke says:

  Ik ben daarintegen afgestapt van een schema omdat dit te belastend is. Als je op dinsdag een interval moet doen en je benen zijn niet 100% dan ga je toch je schema proberen afwerken en regelmatig snelheidstrainingen doen ook voel je je die dag minder en zo beginnen de kwetsuren. Zonder schema bepaal je zelf de intensiteit van de training naargelang de vorm van die dag. En eerlijk gezegd, als je niet voor toptijden gaat zijn snelheidtrainingen niet echt noodzakelijk hoor, een wedstrijd is op zich een snelheidstraining hé. Mijn collega loopt tussen de 13 en 14.5 km/h op zijn 10km wedstrijden en loopt 2 en soms 3 keer per week en doet nooit intervallen, enkel in de week eens een tempoloop, iets trager dan wedstrijd.

 10. Chris says:

  hehehe, allemaal bekende gezichten hier, dag stofke en nico. Peter, toevallig ook geen facebookklant ? ;-)

 11. Peter says:

  @nico: bedankt voor de uitslagen Nico, ik heb ze aan het artikeltje toegevoegd voor de andere mensen die ze ook willen bekijken. Verwonderde me wel dat ik terug te vinden was op het eerste blad, 51e geworden blijkbaar op de 115 deelnemers aan de 10 km. wooo :)

  @stofke: voor het ogenblik doe ik ook enkel tempolopen omdat ik dat het plezantste vind, maar ik heb wel de indruk dat door te intervallen je sneller vorderingen maakt maar dat je door te intervallen ook je pezen (bij mij vooral mijn knie) veel harder belast. Het is een dunne lijn dat trainen voor beter te kunnen lopen. :)

  @chris: Nee een facebook heb ik niet, ik heb de site wel recentelijk bekeken toen ik twijfelde of ik een blog zou starten maar ik vond het nogal raar dat je de facebook niet publiekelijk toegankelijk kon laten maken. Het was op het eerste zicht ook meer voor foto’s en niet zozeer voor tekst, dus heb ik maar gepast voor facebook… Misschien start ik er nog wel een op als ik veel loopfoto’s begin te hebben :P

 12. Peter says:

  Allee heb dan toch maar ne facebook aangemaakt in de rapte :)
  dit is het adres: http://www.facebook.com/people/Peter_De_Decker/1505028441

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.