Marathon en wandeling t.v.v. kinderkankerfonds (3/3)

Nee geen marathon voor me vandaag, daarvoor is de voorbije week te lastig geweest en ik voel me ook echt moe vandaag. Gelukkig is er naast de marathon ook de mogelijkheid om een kortere afstand te lopen: 7 kilometer of 21 kilometer.

Ik kies voor de kortste afstand en ben benieuwd welke snelheid ik nog zal kunnen halen, ik hoop om de 7 kilometer te zullen kunnen afleggen in een half uur, maar vrees dat me dit vandaag wel eens niet zou kunnen lukken, niet ongegrond zal later blijken.

Het parcours is volledig onverhard en al slingerend banen we ons een weg doorheen de Lembeekse bossen. Een mooie ronde maar op bepaalde plaatsen ligt het er best wel lastig bij door boomwortels en putten.

Na 800 meter is het vet al van de soep en de resterende afstand is een poging om het tempo er zo goed als mogelijk in te houden. Ik ben er dan ook niet rouwig om om de finish uiteindelijk te bereiken. Over de 6.92 kilometer doe ik 30 minuten en 32 seconden (13.6k/u) en ik word daarmee 5e.

Ik gooi snel m’n knieband aan de kant en schiet m’n lange broek en looptrui aan en wacht het groepje van Patricia, de 2 Filips, Bart, Eddy en Kevin op. Samen met hen loop ik nog 3 toerkes, ondanks het rustig tempo voel ik dat het laatste rondje toch echt wel voldoende is en hou het voor bekeken. Het “uitlopen” toch goed voor 20.95 kilometer extra (in 2u10′) en diverse goede gesprekken.

One Response to “Marathon en wandeling t.v.v. kinderkankerfonds (3/3)”

  1. patricia says:

    Bedankt voor de compagnie !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.