Lentejogging Zelzate (02/04)

In de vooravond had ik het al tegen m’n collega’s op het werk gezegd “vanavond zal het niet goed gaan, m’n benen zijn moe”. Stijn antwoordt met een wielerterm “flanellen benen” zegt ie. Zo had ik het nog niet bekeken maar het omschrijft eigenlijk wel goed hoe m’n benen aanvoelen. :)

Maar bon, we zien wel, er moet gekozen worden tussen 1,2,3 of 4 rondes van 4.5 kilometer: ik kies voor 1 ronde in de hoop dat ik toch eens die 15km/u kan halen op die manier. Het is slecht weer voor de start, dus de opwarming is amper die naam waardig en blijft beperkt tot een meter of 200 lopen, kop es buiten steken en rap weer naar binnen dus.

De wedstrijd

Aan de start staan er nog 2 fotografen in de weg als het startschot gegeven is, daardoor moet er 2 keer opgetrokken worden in de start (lopen tot aan de fotograaf, inhouden en weer optrekken), mooi begin denk ik. De start is over een grasveld en ik voel meteen dat het niet soepel draait, ik zit stikkapot na een paar meter en moet echt werken om de doelsnelheid te halen.

Ik kan de snelheid van de eerste kilometer niet aanhouden en al snel val ik alleen. In kilometer 3 moeten we over een voetbalplein (annex patattenveld), levensgevaarlijk om daar op te lopen, putten en bobbels en al, niet te doen. Ik dacht dat het in kilometer 2 voor geen meter liep, maar hier op dit slechte stuk word m’n snelheid nog verder naar beneden gehaald, ik probeer nog wel, maar haal geen 13km/u meer… Na het patattenveld overwonnen te hebben moeten we door een bos, het ligt hier eigenlijk al niet veel beter…

Nog een kilometer, ik hoor al een tijdje een loper dichter komen en op 500 meter voor de meet sluit hij aan. Het is een jong gastje dat me bijhaalt en het loopt nog vrij soepel, ik loop er als een verkrampte krab naast. Een spurt zit er niet meer in, maar ik verhoog de laatste meters m’n snelheid ietsje, het is voldoende voor het jongetje dat me bijhaalde nog net achter te laten en word daardoor 14e op 59 deelnemers. (4.38k in 00:18:41 – 14.1km/u).

Niet tevreden met de prestatie van vandaag, volgende keer beter.

Wedstrijdverloop

Straftraining

Na de wedstrijd loop ik samen met Ronny, Filip en Nico nog 3 rondes mee. Ik ben echt aan het afzien om te volgen en Nico zegt tegen me “ge hebt er al beter uitgezien”. Ik zeg hem dat ‘t inderdaad rap zal moeten beter want dat ik anders geen 3 toerkes ga lopen. Vanaf de 2e ronde begin ik me gelukkig terug een stuk beter te voelen,maar ben toch blij als de 3 extra rondes er op zitten.

11 Responses to “Lentejogging Zelzate (02/04)”

 1. Stofke says:

  toch nog een deftige tijd op zo’n parcour

 2. Koen says:

  ‘t Is je eigen schuld … nu je bekend bent, staan die paparazzi daar natuurlijk in de weg … let op : ‘t zal nog erger worden hé … direct kan je niet meer op je gemak een pintje drinken achteraf!

 3. Tiny says:

  Och… Peter, het kan niet iedere wedstrijd feest zijn.

 4. Luc says:

  Op zo een omloop een goede tijd lopen is niet simpel, toch goed gedaan.

 5. Patricia says:

  Na al die kilkometers en die Pr’s moogt ge wel ne keer flanellen benen hebben hé Peter! En op een “levensgevaarlijk” parcours is dat nog altijd goe gelopen!

 6. natalie says:

  een keertje wa minder…ik ken da maar al te goed…de volgende zal nog zo goed zijn.

 7. cremke says:

  Bij de start over een grasveld? Parcours is daar gewijzigd. Mijn hartje doet nog steeds pijn als ik uw prestaties lees, en op prachtwedstrijden als damme-brugge-damme was ik er natuurlijk ook graag bij geweest. Maar hopelijk tot binnenkort.

 8. Wendy says:

  Stevig parkoertje, toch goed gelopen hoor!

 9. Chris says:

  één ronde met flanellen benen doorgesparteld, en daarna nog 3 extra rondjes voor de fun? toch ferm zenne, en het kan nie alle dagen zondag zijn he ;-)

 10. Arne says:

  ik ben dat jongetje .

 11. Peter says:

  goed gelopen Arne, ‘t zal hoogstwaarschijnlijk de laatste keer geweest zijn dat ik voor u was ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.