Corn Boys Loop (2/4)

Dat ik ging afzien vandaag had ik wel verwacht: door wederkerende last aan de achillespees maar 20 kilometer gelopen deze week waardoor ik toch wat minder fit sta dan anders. Gisteren bovendien ook nog een klein reünie feestje met ex-collega’s… Nee hoge toppen gaan we niet scheren vandaag, uitlopen zonder pijn zou eigenlijk al een succes zijn.

De Corn Boys Loop is onderdeel van het SSP Criterium wat voor mij betekent dat ik de langste afstand loop, aangekondigd vandaag als zijnde 15.7 kilometer.

De wedstrijd

Gewoontegetrouw positioneer ik me toch maar vooraan op 1 van de eerste rijen aan de start, we zien wel waar we uitkomen denk ik. Het bolt eigenlijk meteen vrij goed en ik sluit aan bij Rudi De Caluwe die de middenafstand loopt. Ik begrijp wel dat ik deze snelheid nooit 15 kilometer zal volhouden maar ik denk hetgeen we gehad hebben hebben we gehad…

de start...

de start...

Kilometer 2, het gaat me te snel, verstandig zijn denk ik, ik los het groepje van Rudi en kies voor m’n eigen tempo. Ondanks de eerste warmte van het jaar loopt het nu nog steeds vlot en loop nu een eindje gezamelijk met Stefaan Bonte.

Een splitsing, hier gaat de korte, midden en lange afstand allemaal een andere richting uit. Stefaan kiest de weg voor de middenafstand en ik sla de weg voor de lange afstand in.

De warmte begint toch te wegen, Kurt Taghon haalt me bij en ik kan niet aanpikken.

Vanaf hier wordt het echt zwoegen, het gaat steeds trager en ik zie meer en meer lopers me voorbijgaan.

Kilometer 6, een stuk tegenwind, de snelheid zakt nog een stuk verder tot even boven de 12k/u. Net na de bevoorrading op kilometer 7 begint m’n linkse voet zowel aan de bovenkant als aan de onderkant serieus pijn te doen, dat ik ging afzien vandaag had ik op voorhand wel verwacht, dat het zo erg ging zijn eigenlijk niet…

De wind blijft blazen en het duurt niet lang voordat ook m’n benen nog eens beginnen te verzuren, de snelheid zakt verder naar 11k/u en ik overweeg om te gaan wandelen maar doe het toch maar niet omdat de lijdensweg dan nog langer duurt, we zijn al halfweg denk ik.

Langzaam maar zeker zie ik de kilometers slijten en slaag er in om de eindmeet toch te bereiken in 1:12:25 (12.4k/u) en word daarmee 20e op 62 deelnemers.

de streep, eindelijk...

de streep, eindelijk...

4 Responses to “Corn Boys Loop (2/4)”

  1. Stofke says:

    niemand zien afnoezen :-)

  2. Wat waren we zo blij dat het eens lekker weertje was :-)

  3. Filip says:

    den ene dag is de andere dag niet hé Peter, komt wel weer goed !

  4. luc says:

    Toch een knappe tijd en volgehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.