5e Rabobank Zomerloop te Cadzand-Bad (03/08)

Het is verre van evident van de startplaats te vinden van de laatste Rabobank zomerloop, al een geluk dat een Duitser die ik aansprak me in de goede richting kon uitsturen, een wegwijzerke naar de loop ware geen overbodige luxe geweest, maar bon…

Vandaag moet er gekozen worden tussen 3.2k, 6.4k of 9.6k. Ik ga voor de langste afstand omdat ik er een lange (rustige) duurtraining wil van maken vandaag.

De wedstrijd

Ik positioneer me helemaal achteraan samen met Klaartje en Emilie, 2 mooie meisjes uit Middelburg die ik heb leren kennen in de vorige zomerloop te Zuidzande. Ik ga samen met hen van start aan een rustig tempo (bedoeling is immers een rustige duurloop vandaag remember). Na een paar 100-tal meter schuift ‘Born To Run’ Filip me voorbij en ik ga met hem mee.

Na iets meer dan een kilometerke aan een rustig tempo gelopen te hebben begint de goesting om rapper te lopen toch te spelen, ‘what the heck’ denk ik en ik schakel een paar versnellingen hoger.

Niettegenstaande het lastige parcours (stukjes mul zand, roosters waar het moeilijk op lopen is, hellingen die blijven duren) haal ik doordat ik zo rustig gestart ben nu heel de weg lopers bij. Maar naar het einde toe forceer ik me toch blijkbaar lichtjes want na een goeie 8 kilometer gelopen te hebben krijg ik last van krampen en moet ik m’n tempo toch ietsje lager leggen om de krampen te laten wegtrekken…

doorkomst na 2 rondes...

doorkomst na 2 rondes...

Desondanks een rustige start word het al bij al toch nog een pittige wedstrijd op een best wel lastig parcours en ik beëindig de 9.67km in 44’07” (13.1km/u). Ik word daarmee 50e op 90 deelnemers.

Wedstrijdverloop

rustige start...

rustige start...

13 Responses to “5e Rabobank Zomerloop te Cadzand-Bad (03/08)”

 1. Stofke says:

  Rustig duurloopke aan 13.1 :-)…what the heck :-)

 2. Filip says:

  voor ne keer dat ik u kon voorbijlopen … zal waarschijnlijk nooit meer gebeuren.
  What the heck, toch nog goe gelopen hé !

 3. Tiny says:

  Een rustig loopje er van maken? Lukt niet echt toch!

 4. Guy says:

  ik had u zelfs kunnen bijhouden die eerste kilometer ;-)

 5. Chris says:

  hehehe, rustig lopen staat gewoon niet in jouw woordenboek Peterke, wij weten dat allemaal, nu jij nog ! ;-))

 6. Stefaan says:

  Bij mij was’t ook de bedoeling om redelijk op de rustige tour te gaan.
  Direct doseren van in het begin, dus rustig starten en proberen opbouwen in snelheid. Viel dat effe tegen! En de heuvels zijn daar dan weer de oorzaak van. de volgende die ook ff in calculeren ;-) Nu ken ik het parcours beter.

 7. Valerie says:

  leuke rustige training :-) Al zal het gezelschap in het begin er iets voor tussen geweest zijn zeker? :-)

 8. Jan says:

  De wedstrijden volgen elkaar wel zeer snel op hé. Als je er eens een rustig duurloopje van wil maken, dan was je toch beter bij Klaartje en Emilie gebleven!

 9. Peter says:

  wat kan ik zeggen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, eenmaal ik een borstnummer heb opgespeld ben ik maar moeilijk te houden :)

 10. Wendy says:

  Een wedstrijd rustig lopen, lukt dat wel iemand???

 11. natalie says:

  Ja ik ken dat, je wil er een rustig loopje van maken en voor je het weet zit je aan wedstrijd tempo. Knap gedaan Peter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.