5e Rabobank Zomerloop te Cadzand-Bad (02/08)

Ik wist van vorig jaar dat deze loop een heel mooi (maar tamelijk lastig) parcours heeft. Het heeft me in elk geval voldoende gecharmeerd om nogmaals aan deze wedstrijd te willen deelnemen.

Er is de keuze tussen 3.2k, 6.4k of 9.6k. Ik kies voor de ‘middenafstand’, de 6.4k dus.

De wedstrijd
Ik moet 2 toerkes lopen, tijd genoeg dus om mensen in te halen, helemaal vooraan hoef ik niet te staan vandaag. Aangezien de start vrij smal is wil ik echter ook niet te ver achteruit gaan staan. Ik schuif me in ergens op de zesde rij.

We gaan van start en ik volg Reggie en Danny in de aanvangsmeters, ik heb vrij snel door dat hun tempo veel te hoog zal liggen voor mij en na 100 meter laat ik hen al los, ik probeer ontspannend te lopen en zoek m’n eigen tempo.

na een 400-tal meter, m'n eigen tempo zoeken (foto: Jessie)

na een 400-tal meter, m'n eigen tempo zoeken (foto: Jessie)

Het parcours is verduiveld zwaar, het start met een pittige helling deels door los zand, vervolgens een heel steile afdaling waar je jezelf echt moet afremmen als je niet wil vallen, over fietspaden (met een 5-tal ijzeren roosters over de volledige breedte van de weg met tamelijke grote gaten), en uiteindelijk terug de dijk op met een redelijk pittige helling.

Matti haalt me bij... (foto: Martine)

Matti haalt me bij... (foto: Martine)

Na een kilometer of 2 passeert Matti Buysse me, hij maakt er een duurloopje van aan 15k/u, ik probeer te volgen maar het gaat me te snel.

op pad samen met Bert (foto: Martine)

op pad samen met Bert (foto: Martine)

Even later komt Bert Verbeke ook bij me. Hij loopt een ronde meer maar z’n tempo is ongeveer even snel als het mijne en ik volg. Klimmetje op. Aangezien iemand volgen niet direct één van m’n kwaliteiten is begin ik maar naast Bert te lopen. Gewoon m’n eigen tempo lopen denk ik en ik neem de kop.

We passeren een eerste maal aan de streep, nog 3 kilometer en het zit er op denk ik.

Eerste passage aan de streep, Bert in de achtergrond (foto: Jessie)

Eerste passage aan de streep, Bert in de achtergrond (foto: Jessie)

Langzaam loop ik weg van Bert.

Voor me is de grote leegte, met momenten zie ik geen enkele loper lopen.

Het parcours staat weliswaar aangeduid met kleine groene pijltjes maar ik vraag me toch af en toe af of ik nog wel goed aan ‘t lopen ben, best wel wat splitsingen in deze duinen en al die paden lijken op elkaar.

beetje afstand nemen van Bert, nog een grote kilometer...  (foto: Martine)

beetje afstand nemen van Bert, nog een grote kilometer... (foto: Martine)

Ik zie Martine staan langs de kant, ‘nog een kilometerke en ik ben er vanaf’ zeg ik blij tegen haar. ‘Ge zijt goed bezig’ zegt ze tegen me.

Nogmaals de pittige helling op, de hartslag wordt de hoogte ingejaagd. Niemand voor me en niemand achter me, maar toch wil ik hier een zo’n goed mogelijke tijd neerzetten dus ik houd m’n tempo vast en zet door naar de streep.

finishen (foto: Jessie)

finishen (foto: Jessie)

Ik beëindig de 6.47 kilometer in 27:36 (14.1k/u) en word daarmee 9e op 45 deelnemers.

Gelopen voor wat ik waard ben en toch vrij gelijkmatig gelopen op een toch wel lastig parcours. Ik ben tevreden dat ik m’n krachten goed heb ingedeeld vandaag.

Uitlopen

Na even uitgerust te hebben loop ik nog mee met Dirk ‘Dicky’ Keukeleire z’n laatste ronde, met snelheden iets onder de 13k/u verre van uitlopen natuurlijk voor mij. We zullen het maar als karaktertraining beschouwen. :)

3 Responses to “5e Rabobank Zomerloop te Cadzand-Bad (02/08)”

  1. Herman says:

    Knap gelopen en 6’30 sneller dan mij ;-)

  2. chris says:

    Mooie foto’s jong! da zag er me idd een pittig parcourske uit ook, nogal veel valsplat precies he! Je hebt je snelheid ook helemaal terug zie ik. Sterk !

  3. Tiny says:

    Mooi tempo op zo’n pittig rondje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.