Ledebergse Feesten Jogging (3/9)

Weer veel joggings vandaag, er is de Runners Evergem Halve Marathon, dwars door Izegem en de Ledebergse feesten jogging. De eerste 2 evenementen vind ik net iets te lang na mijn perikelen van vorige week, dus kies ik maar voor een kortje vandaag: de 5k in Ledeberg.

Enkel op dinsdag gelopen deze week en nadien wat last gehad aan m’n rechterachillespees. Ik denk dat ik het met een weekje rust wel aankan om een korte wedstrijd te lopen maar blijkbaar ben ik mis, want in de laatste kilometer schiet m’n rechterachillespees volledig stijf, trekkebenend heb ik me nog naar de finish getrokken, maar ja… ideaal is anders. Niet echt veel opgewarmd voor de wedstrijd, een foutje…

Het is nochtans een mooi parcours in Ledeberg, het is voor 90% in het park draaien en keren, zowaar een stukje trailen in Vlaanderen. Ondanks de warmte zat ik goed in mijn cadans en haalde ik verschillende snel gestarte lopers voor me bij met een tempo tussen de 14.5 en 15k/u, niet onaardig op dit vaak onverhard parcours. Door de laatste trekkebenende kilometer is m’n gemiddelde natuurlijk wat gezakt, maar toch nog 5.08 kilometer gelopen in 21:40 (14.1k/u).

Hopen dat de achilles snel geneest en volgende keer in ieder geval weer een betere opwarming doen…

4 Responses to “Ledebergse Feesten Jogging (3/9)”

  1. Tiny says:

    Als het na 4 km gebeurt dan ligt het wss. niet aan je opwarming! Maar meer aan de belastbaarheid van je achillespees. Even wat langer tijd nemen te herstellen.

  2. heb daar alle kleuren van de regenboog gezien dus knappe prestatie

  3. Luc Ryckaert says:

    Het was zeker lastig, wel een mooie omloop.

  4. luc says:

    Hopen dat het niet te erg is, toch een knappe wedstrijd gelopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.