Maas Afbouw Loop (03/11)

Het is de laatste keer dat we aan deze wedstrijd konden deelnemen, want Trimlopen Terneuzen stopt met de organisatie van deze sympathieke loop. Het is wel een reden om er toch nog eens bij te zijn. Zoals steeds is er de keuze tussen 1, 2 of 3 rondjes van bijna 5 kilometer. Ik kies voor 1 rondje.

Het parcours loopt over de fietspaden net naast de kust-lijn in Terneuzen en zoals steeds het geval is hier, is er veel wind.

De wedstrijd
Ik ben als een gek uit de startblokken geschoten en de eerste kilometer kan het me niet snel genoeg gaan, ik schuif op van de ene loper naar de andere loper.

Maar dan gaat het snel achteruit, ik trap op m’n adem en ik moet vertragen. Ik tracht steeds aan te pikken bij de lopers die me bijhalen, maar heel lang kan ik er niet van profiteren, want na een paar secondes moet ik hen steeds laten gaan. Zo zie ik een 15-tal lopers passeren (ook mensen die een langere afstand lopen), ik ben aan het balen, maar probeer er toch nog het beste van te maken en geef alles wat er in me zit…

Na 4.88 kilometer in 20:28 (14.3k/u) bereik ik de finishlijn en ik word daarmee 7e op 34 deelnemers. Een meer dan deftig gemiddelde, maar toch niet tevreden van m’n wedstrijd, volgende keer beter. :)

Na de finish begeef ik me naar de bevoorradingstafel. Het jongetje dat daar staat is vast onder de indruk van m’n rode hoofd want hij maakt een opmerking tegen de bevoorradingsdame. Zij zegt “die meneer heeft hard gelopen, hij is misschien wel eerste geworden”. “Nee nee” zeg ik :)

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

3 Responses to “Maas Afbouw Loop (03/11)”

  1. Kevin Strubbe says:

    idd, de wind en ook de hoogtemeters maakten het zwaar.

  2. Gerald Monteyne says:

    in ‘t vervolg wat trager starten hé Peter … en als ‘t kan een beetje sneller eindigen … maar toch een goeie prestatie! :-)

  3. Timperman Carlos says:

    Een snelle opening. En de kilometertijden tonen op het einde zeker geen invallende – pudding – curve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.