halve marathon Evergem

Ik zit op het einde van een zware trainingsperiode en voor de wedstrijd ga ik naar de massage stand, ik voel hoe het melkzuur in m’n kuiten zich verspreid… niet abnormaal na al dat lopen…

Vandaag staat er nog een halve marathon op het programma. Het is niet de bedoeling om al te hard door te lopen (anders bouw ik weer melkzuur op) en ik denk dat ergens rond de 1u45 wel snel genoeg zal zijn voor vandaag en zeker niet sneller dan 1u40 te lopen.

Eenmaal gestart voel ik dat 12k/u te traag zal zijn, maar met 12.5k/u kan ik vrede nemen en loop ik dus volgens backup-plan op een schema van 1u40. Ik loop een vast tempo en kijk niet naar andere lopers, ik voel wel dat er na een tijdje zich een groepje lopers achter me heeft gevormd. Het waait dan ook behoorlijk hard en het is verstandig dat ze zich achter me verschuilen en zo energie te sparen.

Samen met Willem

Samen met Willem

Het groepje dunt langzaam maar zeker uit en enkel Willem blijft over, zij aan zij lopen we een groot deel van de wedstrijd samen. Een paar jaar terug was ik hem al eens tegengekomen maar vandaag herken ik Willem niet en hij me blijkbaar ook niet. Af en toe slorpen we een groepje op en lopen we ze voorbij.

Ik loop op gevoel hetzelfde tempo, maar heb wel al gezien op m’n pace-programma dat ik heel close op het schema van 1u40 loop.

voorsprong op schema 1u40 - export via  Peter's (Hi Vis) Pacer

voorsprong op schema 1u40 – export via Peter’s (Hi Vis) Pacer

Ter hoogte van kilometer 17 komt er een grote groep lopers aan met een 20-tal personen. Ik heb geen zin om me te laten inhalen van hen en eenmaal ze me hebben bijgehaald versnel ik. Op die manier wordt de grote groep uiteengetrokken en met de 2 koplopers die voorheen de groep haasden loop ik verder, het tempo ligt nu rond de 14k/u en op die manier finish ik toch nog een heel eind onder de 1u40.

Ik finish in 1:37:10 (13k/u) als 138e op 398 deelnemers… stuk sneller dan gepland, maar ja… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.