Aflossingsmarathon Terneuzen (3/12)

Mezelf opgegeven voor deel te nemen aan deze aflossingsmarathon toen ik dacht de marathon in ‘t is (voor) niks niet te lopen. Nu slechts een weekje na mijn eerste marathon komt de wedstrijd eigenlijk een beetje te vroeg voor goed te zijn.

Ik zeg tegen Wim dat ik wel zal meedoen maar dat ik zeker niet zal doorlopen, hij vraagt of het JC Aalter C-team goed is, ja zeker zeg ik.

De wedstrijd
Ik mag als start-loper van ons 4-koppig team van start gaan en we zullen elk 2 rondjes van iets meer dan 5 kilometer moeten lopen. Ik stel me toch maar vrij vooraan aan de start en praat ondertussen even met mede-blogger Aschwin, ik zeg dat het plan is om hooguit 12k/u te lopen vandaag.

Na gestart te hebben valt het me op dat ik toch vrij veel plaatsen opschuif en serieus wat lopers aan het inhalen ben. Ik vind het verdacht dat ik Wim na een 3-tal kilometer voor me uit zie lopen, want hij ging 1 rondje alles uit de kast halen. Ik kijk op m’n horloge en zie een tijd van minder dan 13 minuten over de eerste 3k staan, sneller dan 13.5k/u dus. Veel te snel voel ik en ik verlaag het tempo.

Net voor de streep beginnen er een paar personen naast me te sprinten, ik doe niet mee want ik moet nog een rondje afhaspelen… Bij de eerste doorkomst staat de klok op ongeveer 22:40.

In kilometer 6 komt mede-clubgenoot Tony Rieke naast me lopen, hij vertegenwoordigd het B-team van onze club, ik verhoog m’n snelheid naar 13.1k/u (zijn tempo) en loop 2 kilometer naast hem met hem mee. Ik voel dat ik me te veel moet inspannen en laat hem gaan.

Paul Van Hiel haalt me bij, hij loopt de volledige marathon, hij zegt dat ie nu een beetje aan het doorgeven is omdat de tijdslimiet op slechts 4:30 staat, ik zeg dat als hij zo blijft doorlopen aan meer dan 13k/u dat dat zeker geen probleem mag zijn dan… Als we Tony bijna terug weer bijhalen, laat ik opnieuw het tempo vieren.

De laatste kilometers leg ik af aan ietsje boven de 12k/u en voel dat dit zeker meer dan snel genoeg is, ik ben toch wel diep gegaan vandaag, het blijft moeilijk om me te temperen als ik meeloop in een wedstrijd…

Ik beëindig mijn 2 rondjes (goed voor 10.24k) in 46:53 (13.1k/u) en geef mijn estafette-stokje door aan club-genoot Marnix…

8 Responses to “Aflossingsmarathon Terneuzen (3/12)”

 1. Reinout Waelput says:

  En hoeveelste zijn jullie geëindigd?

 2. Patricia Verschuere says:

  Op mijn blad staat JC Aalter1 9de pl en JC Aalter2 27ste pl.

 3. Peter says:

  wij waren Jc Aalter 3 =) Ik denk dat ‘t ergens rond de3u40 zal zijn

 4. Aschwin says:

  Lekker gelopen dus. En leuk om je eens ‘live’ te spreken. Jammer dat we elkaar na onze loop niet meer hebben getroffen in de kantine. We komen elkaar vast nog wel eens tegen…

 5. Tiny says:

  Goeie opmerking: “lastig om te temperen in een wedstrijd”!

 6. Patrick says:

  In ieder geval geen stijve spiertjes meer nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.