Uitdaging 2: loop minimaal 2 keer een intervalsessie

Ik heb mezelf een aantal uitdagingen gegeven om me meer te motiveren om aan lopen toe te komen.

Ik loop zelden of nooit een intervalsessie, dus voor mij was deze opdracht echt wel een uitdaging. Ik vind die intervalsessies altijd zo afzien, maar ja dat is de bedoeling zeker? :)

Interval 1

Vorige week dinsdag zakte ik na het werk af naar Maldegem om ‘s avonds op de piste nog een toertje te lopen. De krekenlopers deden daar net een intervalsessie onder leiding van Henk De Brauwer, ideaal om de 1e van m’n 2 intervals te lopen dus.

Amai zo’n tempo dat die mannen lopen en naar verluidt gaat het er anders nog sneller aan toe. Afwisselend wordt een 500 en 400 meter interval gelopen en het laatste interval mag je nog eens alles geven. Ondanks dat er ook 2 vrouwen meelopen, kom ik als allerlaatste over de streep bij het laatste interval. Straffe gasten zulle!

De cijfertjes:

Interval 2

Gisteren maandag stond er een intervaltraining op het programma door de stagiair van JC Aalter.

De eerste oefening bestaat erin om per 2 lopers elk in tegenovergestelde richting te lopen, elkaar aan te tikken en dan terug te lopen, elkaar aan te tikken, enz… Aangezien we met een oneven aantal deelnemers zijn loop ik samen met Kurt Taghon steeds Jean-Pierre Galle tegemoet en dit gedurende een kleine 10 minuten. (ben vergeten op Lap te duwen waardoor m’n opwarming samen is geteld met deze duur-intervals, dus heb geen cijfertjes van dit interval maar de snelheid zal ergens rond de 14k/u gelegen hebben vermoed ik…)

Vervolgens mogen we achtereenvolgens 4-rondes, 3-rondes, 2-rondes en 1 ronde lopen op de piste. Deze intervals loop ik samen met Jean-Pierre Galle. Het laatste interval van 400 meter mogen we nog eens los en gooi ik er alle laatste krachten uit…

De cijfertjes:

de uitdagingen op een rijtje:

 1. Loop eens als je geen zin hebt.
 2. Loop minimaal 2 keer een intervalsessie.
 3. Loop op training eens 10 kilometer in minder dan 50 minuten.
 4. Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1.
 5. Loop nog eens een trail run.
 6. Loop op het strand langs de kustlijn.
 7. Improvisatie-run: rijd ergens naartoe en begin te lopen, eenmaal je moe begint te worden keer je terug naar je wagen via gps-navigatie.
 8. Doe eens aan geo-caching of doe een oriëntatie-loop.
 9. Doe eens 2 trainingen op één dag.
 10. Loop-Blind-date: loop eens met een ander op zijn/haar favoriet parcours.

3 Responses to “Uitdaging 2: loop minimaal 2 keer een intervalsessie”

 1. Raphael Van Den Broeck says:

  Ik doe normaal 1 snelheidstraining per week. Graag zou ik er ook 2 doen, maar ik ben er net iets te blessuregevoelig voor. Toch wil ik het in het voorjaar ook proberen

 2. Lenaerts Marc says:

  Ik doe ook geen intervals om dezelfde reden als Raphael, wel af en toe een tempoversnelling in mijn duurloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.