Coopertest gentloopt.be (5/3)

In kader van de voorbereiding op de Midzomernachtrun in Gent organiseerde Gent Loopt! een coopertest waar iedereen kon aan deelnemen. Ideaal om m’n conditie eens te testen dacht ik, dus me voor de coopertest ingeschreven.

Ik dacht dat het gelijkaardig zou zijn zoals tijdens de Coopertest van Jc Aalter vorig jaar of met andere woorden iedereen samen in groep deelnemen. Blijkt dat bij de coopertest van vandaag de groepjes zijn opgesplitst in groepjes van 3 personen zodanig dat de kans dat je je kunt schuilhouden achter een loper van evenwaardig niveau vrij klein is, dat zal alleen tegen de wind inbeuken worden dus…

Na ons vetpercentage opgemeten te hebben (22% vet bij mij, meer dan bij de vorige vetpercentage test maar als de resterende percentages al spieren zijn, I wish ;) ) begeven we ons met de 3 deelnemers van de groep richting atletiekpiste. Eén van de 3 deelnemers is trouwens een bekende én clubgenoot: Hilde Dhondt.

m'n lintjes vastknopen, ondertussen legt Stefaan uit hoe de coopertest ineen zit...

m'n lintjes vastknopen, ondertussen legt Stefaan uit hoe de coopertest ineen zit...

Marathonman Stefaan Engels geeft opeens het startsein door middel van “ja vertrek maar”, ik ben een beetje verrast door het plotse startsein en schiet een seconde te laat in gang denk ik daardoor. Maar ik ben meteen goed weg, ik neem direct meters afstand op Hilde Dhondt en het ander meisje, daardoor zit ik met het vermoeden dat ik waarschijnlijk wel iets te snel zal vertrokken zijn weer, zoals gewoonlijk…

Na 500 meter voel ik dat m’n snelheid toch wel sterk terugvalt, maar ik probeer zo vlot als mogelijk te blijven doorlopen. Op het stuk naast het gebouw zit er ferm wat tegenwind ook, kon ik hier maar achter iemand schuilen denk ik.

Ronde na ronde wordt afgelegd en na 2 kilometer gelopen te hebben haal ik de andere deelnemer bij, ik ga de onbekende dame gezwind voorbij. Hilde is verdappert, nog een 100 tal meter toe te lopen denk ik.

na een paar rondes lopen, ik zit al goe zochte hierre...

na een paar rondes lopen, ik zit al goe zochte hierre...

Een goeie 10 minuten zijn voorbij en Hilde blijft goed gas geven en ligt nog steeds voor op me, ik zet nog een tandje bij en kom langzaam maar zeker dichter. Iets voorbij het 2.8 kilometer punt ga ik ook Hilde nogmaals voorbij.

Nog effe denk ik en om en bij het 3 kilometer punt zijn de 12 minuten voorbij.

Dat ik deze 3k afstand zou afleggen had ik op voorhand gehoopt en ben uitermate tevreden dat het me net gelukt is om m’n doel te bereiken. :)

6 Responses to “Coopertest gentloopt.be (5/3)”

 1. test méér dan geslaagd zeker :-)

 2. Geert says:

  Goed gewerkt vandaag Peter! Inderdaad, je verbergen was onmogelijk, maar je was héél goed: proficiat!

 3. cremke says:

  Op de foto dacht ik al, ” dat is toch …” en de tekst bevestigde. 3K is wel verdomd goed voor nog maar zo lang herbegonnen te zijn.

 4. Filip says:

  je bent terug op goeie weg, verdomd goed gelopen !

 5. natalie says:

  mooie test Peter, dat ziet er goed uit voor de komende maanden.

 6. Dave says:

  22% vet? Klopt da wel? Zo zwaar lijkt ge toch niet?
  Terug goe op dreef, overigens. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.