Ledebergse Feesten Jogging (05/09)

Veel mogelijke wedstrijden vandaag, vandaag is de halve marathon van Evergem waar de meeste van mn loopvriendjes meedoen, er is ook Dwars door Izegem wat me een mooi concept lijkt (de eerste 22km in groep a 12km/u, laatste 8 open deelnemersveld), maar deze beide wedstrijden zijn me een beetje te ver in af te leggen afstand, morgen is er immers de webloglopers loop en daar zou ik toch zo’n 20-tal km willen lopen.

Ik kies er dus voor om naar Ledeberg te gaan omdat het dicht tegen mn werkplek is (moest het dus een mooi parcours zijn kan ik dit later nog es lopen) en eigenlijk loop ik daar ook een beetje omdat mn naamgenoot, een Gentse politieker daar meeloopt. Eerste keer dat ik hem zie maar blijkt een heel aangename mens te zijn, ik denk dat de mensen die de uitslag opmaken wel raar gaan kijken om daar 2 keer dezelfde naam te zien in verschijnen. :)

De wedstrijd

Ik doe mee aan de kortste afstand (5 km) en positioneer me op de 2e startrij. De eerste 500 meter zijn over een mooie tarmac baan en dit loopt echt lekker, maar dan wordt het park ingeslaan, waar we het grootste gedeelte van de wedstrijd verblijven. Dat loopt direct een stuk moeizamer en ik zoek een tempo wat ik een tijdje kan volhouden. De eerste kilometer zit erop, m’n horloge biept, 4:01 meldt het mij, bijna 15km/u dus, da’s snel denk ik.

Het is constant draaien en keren in het park, wat betekent dat je bijna tot stilstand komt en weer moet optrekken na de bocht, lastig. Soms is het ook moeilijk te zien welke richting je nu moet lopen, het staat wel aangegeven op pijlen op de grond, maar het is toch soms wel schrikken waar ze je doorheen sturen, op een bepaald moment moeten we in een bocht zelfs doorheen een smalle doorgang van wat ooit één haag is geweest lopen…

Toch lukt het me om een hoog tempo van boven de 13km/u aan te houden, daardoor gaat niemand me voorbij en kan ik zelf nog 4 mensen bijhalen en achter laten, ik nader nog een vijfde persoon, maar als ie me ziet komen begint ie te verdapperen, ik kom nog dicht maar haal hem niet meer bij.

Ik beëindig de 4.7 kilometer in 20:51 (13.5 km/u), ik overweeg even om na de streep nog 300 meter door te trekken maar besef dat het moeilijk zal zijn om m’n PR op de 5 te verbeteren (zou de 300 meter in minder dan 1:07 moeten afleggen dan).

Geen records gebroken dus, maar toch heel tevreden met deze tijd op dit toch wel heel lastig parcours. Nu een beetje herstellen van de inspanning en morgen vroeg opstaan voor de weblogloop in Mol. =)

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop ledeberg: constant draaien en keren in 't park

wedstrijdverloop ledeberg: constant draaien en keren in 't park

5 Responses to “Ledebergse Feesten Jogging (05/09)”

 1. Berry says:

  ferm tempootje mijn gedacht, helaas kan ik mezelf niet opladen om zo’n korte afstanden te lopen. Na 5km begin in nog maar warm te lopen.

 2. Peter says:

  door de vele duurtrainingen die ik nu recentelijk gedaan heb is ‘t bij mij eigenlijk ook zo, kon dit tempo nog wel een tijdje aangehouden hebben denk ik.

 3. Stofke says:

  Ik vind die korte afstanden zelfs heel leuk om wat aan je snelheid te werken, veel leuker dan interval te doen, heel goed gelopen Peter, ik weet zelfs niet meer wat mijn PR op een 5km is, hou dat niet meer bij :-)

 4. natalie says:

  Toch een mooie prestatie hoor Peter…proficiat.

 5. Wendy says:

  Snelle tijd, proficiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.