Sluitingsprijs Westdorpe (6/4)

Vandaag is er de slotwedstrijd van het SSP criterium. Het SSP criterium verzamelt 11 loopjes in Zeeuws Vlaanderen. Ik liep eigenlijk nog geen enkele wedstrijd mee van het criterium en ging in principe geen wedstrijd meer lopen deze week, maar tegen het alternatief “niets doen” zie ik eigenlijk ook op, dus besluit vandaag toch nog maar een laatste test voor de 10 miles van Antwerpen te doen.

Er is keuze tussen 3k, 9k of 14 .5k. Ik kies voor de langste afstand en hoop om de afstand binnen het uur af te werken.

Ik schuif mee met een groepje dat tegen de 15k/u loopt, maar net als vorige week voel ik dat het toch te snel is voor mij en net voor het 4 kilometer punt word ik uit het groepje gewaaid.

Het is nu alleen verder bikkelen, maar gelukkig staat er niet al te harde wind en ik kan de snelheid rond de 14 k/u houden. Voor me zie ik een loper lossen en tracht het gat te dichten, maar ook hij houd nog een meer dan deftig tempo aan en ik slaag er niet in om dichter te komen, integendeel… een andere loper haalt mij bij, hij loopt te snel voor me en ik moet toestaan dat ook hij van me wegloopt.

Op de dijk zie ik dat Dimitri Cuyvers kort achter me loopt en ik groet hem, vorige week was ik net voor hem in Hulst en het ziet er naar uit dat hij me deze keer zal bijhalen. Op de dijk is het precies mee wind en kom terug in m’n tempo, de snelheid gaat terug naar de 14.5k/u… Misschien lukt het me toch nog om binnen het uur te finishen denk ik…

Het loopt terug redelijk vlot, met de meet in zicht zie ik dat ik nog net onder het uur kan finishen en haal nog alles uit m’n benen wat er in zit, blij dat ik er ben zeg…. Ik beëindig de 14.25 kilometer in 59:51 (14.3k/u) en word daarmee 12e.

2 Responses to “Sluitingsprijs Westdorpe (6/4)”

  1. Amai, zo’n snelheid kunnen handhaven op zo’n afstand, je moet het maar doen. MOest jij je echt toeleggen op de marathon en er speciaal voor trainen zou je mooie tijden kunnen lopen! Proficiat.

    • Peter says:

      marathons zeggen me eigenlijk niet zoveel, atypisch voor een loper misschien maar allee… M’n doel is de 10 kilometer tijd aanscherpen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.