Natuurloop Beernem (4/4)

Het is stil op de blog, het is een bevestiging dat er niet veel gebeurt op loopgebied. Na de wedstrijd in Watervliet is het 4 a 5 weken sukkelen geweest met de linkerachillespees. Het loopvolume werd drastisch naar beneden geschroefd en alle snelheidstrainingen werden geschrapt. Het eerste doel van dit jaar (Antwerp marathon) is ondertussen bijgeschroefd qua ambities, normaal loop ik er nog mee maar wat origineel op het plan stond om eens een marathon snel te lopen is nu aangepast naar een duurloop als training voor de loopjes verder in het jaar.

Vandaag in Beernem is er een natuurloop over 31 kilometer, een ideale training voor Antwerpen en een test om te zien of de afstand op zich geen probleem zal vormen. Het loopt eigenlijk vrij goed, tempo ergens tussen de 11 en 12 k/u zonder enig probleem met het gevoel dat ik nog veel over heb. Ik loop vele kilometers samen met clubgenoot Bart Vandewiele, ik kende hem eigenlijk nog niet voor de wedstrijd maar samen lopen is de ideale manier om iemand te leren kennen he.

Bij de laatste bevoorrading zijn er gels beschikbaar van Overstims, nog nooit gebruikt maar al vele positieve verhalen over gehoord van andere mensen, dus ik denk ook eens proberen en zien wat het geeft. Ik heb vrij snel door dat het geen gels voor mijn lijf zijn, want net na de bevoorrading krijg ik last van hevige krampen… Ik zeg tegen Bart dat hij niet op me hoeft te wachten. Ik verlaag m’n tempo drastisch en wandel af en toe een stuk om de krampen te onderdrukken. Het worden een lange laatste 10 kilometer op die manier, best dat het vandaag geen marathon-afstand is dat ik moet afleggen…

De 31 kilometer en een sjiek worden afgelegd in 2 uur 56 minuten.

Een prachtige natuurloop, loop ik zeker nog eens opnieuw, maar de overstims gels laat ik dan aan me passeren. :)

bijna aan de finish (foto: Jessie)

bijna aan de finish (foto: Jessie)

One Response to “Natuurloop Beernem (4/4)”

  1. kaat says:

    Ik heb in die streek ooit eens een lange fietstocht gemaakt, inderdaad heel mooi ! Blij te horen dat het je ondertussen beter gaat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.