Lopen voor ziekenhuisbedden (06/05)

Vandaag afgezakt naar de watersportbaan in Gent waar er een wedstrijdje plaatsvond waarbij de opbrengst integraal naar het goede doel ging. Er is keuze tussen 4 afstanden: 5k, 10k, 15k of 20k oftewel 1,2,3 of 4 toerkes rond de watersportbaan.

Ik schrijf me in voor de langste afstand, maar neem me voor om de eerste 3 rondes bij Jessie te blijven om haar tijdens haar wedstrijd bij te staan, want het is al heel lang geleden dat ze nog zo’n lange afstand liep. De eerste 15 kilometer worden afgelegd aan een gelijkmatig tempo van ongeveer 10.5k/u. Jessie voelt het de laatste kilometers wel, maar ze zet knap door en wordt 1e vrouw op de 15 kilometer afstand.

De laatste 5 kilometer zet ik een tandje bij en zet de jacht in op Filip Geirnaert en Filip Hoornaert die ons ongeveer een kilometer na de start hadden verlaten. Na 2 kilometer gelopen te hebben aan een tempo van iets meer dan 14k/u haal ik ze bij en nu dat ik m’n tempo gevonden heb loop ik meteen maar door ook… Ik voel wel dat ik gisteren reeds 17 kilometer gelopen heb, want het tempo gaat toch steeds iets langzamer.

Ik heb nog 5 kilometer alles uit de kast gehaald en ben er zeker niet rouwig om dat de finish in zicht komt. Ik leg de 19.88 kilometer af in 1:46:47 (11.2k/u) en word daarmee 11e op een 16-tal deelnemers.

de finish

de finish

2 Responses to “Lopen voor ziekenhuisbedden (06/05)”

  1. Matthias says:

    Hoi Peter!
    Ik was ook op deze loop, en had je herkend van je blog, maar het kwam er niet meer van om even hallo te komen zeggen. Ikzelf ben in oktober 2011 serieus beginnen lopen, en via jouw blog ben ik al op vele leuke wedstrijden in de omgeving uitgekomen. Keep up the good work!

    Matthias

  2. Aschwin says:

    Alles voor het goede doel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.