Run voor Cuba (4/5)

Geen meter gelopen sinds de 10 miles, ik kan dus niet verwachten dat de conditie is verbeterd sinds vorige week. :)

Vandaag is er in de Blaarmeersen te Gent de Run voor Cuba. Je hebt de mogelijkheid om 5, 10, 15 of 20 kilometer te lopen. Ik opteer vrij snel voor de wedstrijd over 10 kilometer, dat zal al meer dan ver genoeg zijn denk ik. :)

Als ik m’n Garmin aanzet merk ik dat hij een Low Battery warning geeft. Zonder Garmin dan maar, dan kan tenminste die vervelende hartslagmeter-band al af. Als ik begin te zoeken naar een gewone horloge (die ook een chronometer functie heeft) merk ik dat ik die ook al niet bij heb. Zonder horloge dan maar, dat zal ook wel lopen zeker… :)

Het is een mooi parcours dat vooral over onverharde paden loopt doorheen het domein van de Blaarmeersen. Het is lastig lopen over de finse piste en als ik het bordje van de 2 kilometer zie staan heb ik het gevoel dat ik er al 5 kilometer heb gelopen…

De eerste ronde kom ik door aan de finish-boog in 21:30 (~14k/u).

In de tweede ronde slaag ik er in om een stuk te mislopen. Ik sta opeens in een speeltuin die ik niet herken van tijdens de eerste ronde en keer dan maar op m’n passen terug… Ik vind het parcours terug, 200 a 300 meter te ver gelopen schat ik. Hoe ik de pijlen op de grond niet gezien heb hier snap ik niet, er staan er wel 10 naast elkaar, wel in een lichtblauw kleur, maar toch…

De loper die ik daarnet tijdens de eerste ronde had achtergelaten zie ik nu weer voor me uitlopen. Ik kan het gaatje nog een beetje verkleinen, maar het lukt me niet meer om terug tot bij hem te komen.

De finish komt in zicht. Blij dat ik er ben. Eindverdict: 10 kilometer in 45:55 (13.1k/u), 5e op 23 deelnemers.

Ik keer nu op m’n passen terug en loop het parcours in omgekeerde richting tot ik bij m’n vriendin kom. Jessie loopt vandaag 20 kilometer en ik vergezel haar tijdens haar laatste 2 rondes. Het tempo ligt rond de 10k/u. Normaalgezien loopt ze altijd kortere afstanden, heel knap dat ze vandaag zonder noemenswaardige problemen zo maar even 20 kilometer loopt. We finishen de 20k in 2:02:28 (9.8k/u).

Ik voel dat de in totaal 20 kilometer voor mij vandaag toch ook meer dan voldoende is geweest, het eerste wat ik bij de finish denk is dat het best is dat ik vandaag geen marathon moest lopen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *