21e recreatieloop Lotenhulle (05/06)

Vrijdagavond in Lotenhulle aangekomen loop ik al snel Nico tegen het lijf, wat doe je zegt ie? Ah, de 21 he, maar op t gemak e… Da’s goe zegt ie, dan loop ik dat ook. Even later kunnen we ook Vincent overtuigen om de 21 te lopen (Vincent heeft nochtans serieuze honger) . Chriske loopt de 8 kilometer op volle snelheid (op aanraden van coach Mario).

De wedstrijd

Ik gooi mn trui op de wagen van de speaker en we vertrekken als allerlaatsten achteraan het peleton. Al snel halen we een loper of 2 in maar blijkt dat het mensen zijn die de 8 kilometer doen, nog steeds laatste positie dus in de 21k race dus. Na een kilometer halen we een persoon in waar het nummer met een ‘4’ begint, allee we gaan toch al niet meer laatste zijn dus…

Even later halen we een meiske bij waarvan de Garmin constant aan t piepen is, haar man heeft verschillende alarmen ingesteld en ze weet niet hoe ze die moet afzetten. Ik neem haar horloge even onder handen en slaag erin om het hartslagalarm uit te zetten. Ik begin terug te lopen (ik was even gestopt om aan die horloge te prutsen) om die vrouw terug bij te halen, “tuut tuut” dat ding gaat weer af, “rustig aan” komt er op, blijkt dat er nog een snelheidsalarm op zit ook, ik kijk nog es waar dat alarm verborgen zit, maar k vind dat precies niet direct, ik denk voor die vrouw zal dat wel geen probleem zijn, ze gaat zij toch maar rond de 10km/u lopen dus ja dat snelheidsalarm zal wel niet afgaan bij haar zeker,… horloge toch terug bezorgd met het hartslagalarm uitgeschakeld, op t eerste zicht piept het toch niet meer, dus ik ga maar terug op zoek naar Nico en Vincent die ondertussen al even verderop lopen…

We zijn op dat moment een kilometer of 3 ver in de ‘race’ en ik zeg dat ik daarnet een frietkot heb zien staan en dat de frietjes straks zullen smaken, Vincent die met grote honger vertrokken is keelt me bijna, het zal niet de laatste keer zijn dat het frietkot ter sprake komt. Veel heb ik ook nog niet gegeten (rap ene pistolet gekocht onderweg bij ne bakker) dus ik heb eigenlijk ook wel honger op dat moment. =)

Vincent had net uitgelegd wat een fartlek was (lopen op gevoel en af en toe een versnellingske plaatsen naar een bepaald punt dat je op het terrein ziet), feestneus Nico doet even een fartlek naar een colablikje dat hij een paar meter verder ziet liggen, even later kan ik me ook niet houden: na 8 kilometer passeren we de eerste keer voorbij de streep, het is nog 500 meter naar de streep en ik zie een meter of 200 een loper voor me, die haal ik nog bij denk ik, even een versnellingske en hup er voorbij, ik haal inderdaad die loper nog net bij en aan de streep neem ik een bekertje water en wacht ik even op mn companen, voila dat was mijne fartlek zie zeg ik =)

In ronde 2 zit er plots de bezemwagen achter ons, oei zijn wij hier laatste of wa? Even later blijkt dat het de wagen is die voorop rijdt op kop van de wedstrijd. Op het moment dat de eersten ons passeren wil ik wel even weten hoe snel die nu eigenlijk lopen en hang mij achter het groepje van de 2 koplopers, ik meet snelheden van 14.5 tot 15 km/u, dat valt eigenlijk nog mee denk ik, de 2e koploper kijkt verbaasd achter zich en ik laat me dan maar terug uitzakken…

lol maken in de wedstrijd. het is nog 8 kilometer tot het einde nu en er zit maar 5 man achter ons, maar dat belet me niet om mn armen in de lucht te steken.

lol maken in de wedstrijd. het is nog 8 kilometer tot het einde nu en er zit maar 5 man achter ons, maar dat belet me niet om mn armen in de lucht te steken.

Joeri en Jan komen aansluiten, Joeri heeft gans de tijd 2 collega’s vergezeld die de 8 kilometer lopen en op het moment dat ze aangekomen waren is hij beginnen versnellen, hij meldt dat ie 5 lopers heeft voorbijgestoken, damn we lopen nu wel op ons gemak maar 10km/u is toch ook zo traag niet he, serieuze snelle wedstrijd hier…

Jan vraagt of we onder de 2 uur gaan uitkomen, dat zou kunnen zeg ik, het zal in ieder geval in de buurt van die tijd liggen, maar eigenlijk kan m’n tijd me vandaag totaal niet schelen, het is wel een wedstrijd, maar we hebben het opgevat als een training he…

In de laatste ronde, rond kilometer 16 voel ik een pijnscheut in mn hamstring, ik kan wel blijven doorlopen maar moet mn links been toch om de zoveel meter wat bijtrekken, beetje veel getraind denk ik de voorbije weken, morgen eens een dag rusten.

We zien nog 2 world runners voor ons lopen en een kilometer of 2 voor de streep laten we die nog achter ons, toch 7 man kunnen achter ons laten he zo. =)

Ik eindig als 71e van de 78 deelnemers in een tijd van 2 uur 1 minuut en 16 seconden (gemiddelde snelheid van 10.5 km/u). Mijn complimenten aan de wedstrijdorganisatie trouwens, voldoende bevoorrading (wel iets te koud het water) en een correcte afstand op het wedstrijdblad. (afstand volgens organisatie: 21,28 km, gemeten afstand met m’n garmin: 21.21 km).

Na de wedstrijd snel gedoucht en nog genoten van ne goeie bak frieten samen met Chris, Nico en Vincent. Eindelijk! Als ge honger hebt smaakt dat nog eens extra goe die frieten… :)

Vandaag een dagje rust genomen en de hamstring voelt terug al wat beter aan nu, afwachten hoe het morgen is…

Wedstrijdverloop

wesdstrijdverloop_lotenhulle

9 Responses to “21e recreatieloop Lotenhulle (05/06)”

 1. Chris says:

  hilarisch verslag, de volgende keer loop ik met jullie mee want naar schijnt werd er goe gelachen ! ;-)

 2. Tiny says:

  Dat is wel zo lekker om met een mooi groepje op een gematigd tempootje bij te kletsen!

 3. Wendy says:

  Wat maken jullie plezier tijdens een wedstrijdje, zalig om te lezen!!

 4. sandra says:

  Dat moet leuk geweest zijn… een wedstrijdje als training vind ik ook altijd plezant :-)

 5. natalie says:

  De frietjes zullen gesmaakt hebben zeker…leuke loop voor jullie.

 6. Katrien says:

  plezant !!! zo’n vriendjes wedstrijd ! veel grtjes !

 7. patrick aerts says:

  Ik wil ook wel eens met jullie meelopen een plezante bende lijkt mij leuk met jullie,er mag al eens gelachen worden zeker!!!

 8. Stofke says:

  Altijd leuk om uw wedstrijdverslag te lezen, tot in de details, schitterend

 9. Gert says:

  Na 3km al goesting in frieten en dan nog 18km moeten lopen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *