Webloglopersloop Mol (06/09)

Vandaag vroeg opstaan en afzakken naar Mol voor de weblogloperstraining, het is wel een kleine 150km bollen voor mij, maar de vorige weblogloop in Oostende was me dermate meegevallen, dat ik deze ook zeker niet wilde missen. Vorige keer in Oostende was het Frank Spencer aka Philippe en deze maal was het Mario Dekkers die zich bekomerd heeft over de organisatie.

Vandaag is het lopen eigenlijk maar bijzaak, (onder het lopen) nieuwe mensen leren kennen en bijbabbelen met de reeds gekende bloggers is eigenlijk het belangrijkste vandaag. Het lopen gaat dan ook niet al te snel (rond de 9 km/u), kwestie van de groep te proberen samenhouden. Sommige mensen struikelen wel al eens over een boomstronk en kussen de molse grond en de molse rechts klinkt soms als een links in de oren, maar voor de rest loopt het eigenlijk perfect.

Prachtig weer en een prachtige route doorheen bossen en landelijke wegels, heel mooie natuur daar aan het zilvermeer. Heel uitgebreide route ook, er kunnen verschillende afstanden gelopen worden: 12, 19.5, 28 of 35.

prachtige natuur...

prachtige natuur...

4 mogelijke stops dus maar toch weinig of geen herhaling in het parcours, mooi.

Ik ben niet in marathonvoorbereiding dus ik houd het na 19.5 voor bekeken, Herman stopt ook aan het 19.5 punt en zegt dat ie de laatste 7 dan ook nog gaat meelopen straks, bwa zeg ik da’s goe, ik zal dan ook nog meelopen ‘t laatste stukje. Al snel kan ik Steve ook overtuigen om het laatste stukje straks nog mee te lopen.

Bij m’n auto gekomen zie ik dat ik een bebloede tepel heb, ai, normaal heb ik daar geen probleem mee als ik minder dan 20k loop maar nu zijn we natuurlijk wel ietsje langer onderweg geweest om die afstand af te leggen… Nu ja geen nood, plakkertje erop leggen en een ander shirt aan en dan wachten op de lopers tot ze de 28k afstand vervolledigd hebben.

ik probeer Chris te overtuigen om het laatste toerke nog mee te lopen...

ik probeer Chris te overtuigen om het laatste toerke nog mee te lopen...

Als de lopers aangekomen zijn na hun 28k afstand blijkt dat we geen tijd meer hebben voor de geplande 7km, een korter toerke dan maar van een kilometer of 4. Het is even wennen om de kuiten weer op gang te brengen, maar daarna loopt het heel lekker, we lopen een tempotje van rond de 12km/u, het valt op dat Herman en mezelf een klein uurtje gerust hebben, brug op of brug af deert ons niet, laatste kilometer versnellen we zelfs nog ietsje en slaan een klein gaatje en Herman sluit natuurlijk nog af met een mooi spurtje. =)

het laatste stukkie gaat iets sneller...

het laatste stukkie gaat iets sneller...

Na het lopen snel douchen, zalig, daarvoor alleen al zou je lopen toch?

Het is ondertussen al 14u30, snel het restaurant gaan opzoeken dus, 1 probleem er is een triathlon aan de gang en we hebben moeite om het restaurant te bereiken, na een boze blik van Vincent richting een official steken we toch over en genieten van een tomatensoepje, steak peper met kroketten en een Duvel en om af te sluiten nog ne dame blanche. Wat kan dat smaken zeg als je honger hebt. =)

Leuke dag dus, zeker voor herhaling vatbaar…

5 Responses to “Webloglopersloop Mol (06/09)”

 1. Wendy says:

  Yep het was plezant!!! Voor mij was het een thuismatch maar het was toch genieten van de mooie natuur!

 2. Katrien says:

  super dag ! en je kon het toch weer niet laten om “aantezetten” gelijk een volbloed hé ;-)

 3. Tiny says:

  Heerlijk om zo in de laatste km’s nog even wat aan te trekken. Mooie dag was het als zo vaak als ik bij jullie ben. Ik geniet daar buitengewoon van.

 4. kaat says:

  ja, reuze leuk ! Tof dat je er was, IRL NOG (!) beter dan in de virtuele wereld !

 5. stef says:

  Jij kan ook snel lopen ze maar ik heb al een paar duurloopjes gedaan van 25 en meer en dat tegen 5.15 .De dodentocht (100 km) heb ik gelopen tegen gemiddelt 8.5km/u.Ik heb wel niet echt veel gepraat met u maar we zullen mekaar zeker nog wel eens zien.Bedankt voor u reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.