Maas Afbouwloop Terneuzen (05/11)

“Lang geleden dat we je nog gezien hebben” is de zin die ik het vaakst hoor vandaag en het is inderdaad al een tijdje geleden dat ik nog meegelopen heb in een wedstrijd. Ik ben blij dat ik er terug bij en zie veel bekende gezichten terug. Drie weken heb ik niet gelopen om de achillespees-blessure te laten herstellen en ik ben nu ondertussen toch weer al een 4-tal weken aan het lopen, waarbij ik tracht 3 maal per week te lopen met wisselend succes. (de achillespees is eigenlijk nog niet wat het geweest is (ik voel dat het nog niet 100% is), maar bon… )

Ik was eigenlijk niet van plan om een wedstrijd te lopen vandaag, maar de vriendin wekte m’n interesse voor deze wedstrijd (zelf liep ze uiteindelijk niet mee maar ondertussen had ik er wel goesting in). Het feit dat je na de wedstrijd in het Scheldorada zwemparadijs binnen mag hielp zeker in het feit dat ik er goesting in had, altijd eens plezant om van die glijbaan te slieren. :)

De wedstrijd
Ik verwacht niet om hoge toppen te scheren vandaag, ik heb voor de wedstrijd een kilometerke ingelopen en ondanks een vrij grote inspanning zie ik een tempo van 11k/u staan na die kilometer lopen. Het zal wel gedeeltelijk te maken hebben dat ik nog stijve bovenbenen heb van m’n training van 2 dagen terug, maar toch, niet te veel aandringen in de start denk ik…

Ik positioneer me op de 7e startrij ergens in de buik van het peleton, in tegenstelling tot vroegere wedstrijden heb ik vandaag totaal geen last van stress.

De start wordt gegeven en ik blijf een 2-tal meter op m’n plaats in het peleton draven, maar het kriebelt en ik schiet me naar rechts en loop een hele nest lopers voorbij. Vanuit een ooghoek zie ik dat loopbuddy Gerald ook een versnelling hoger schiet.

Ik kijk voor me uit en schuif een paar groepjes op om me uiteindelijk te nestelen in een groepje van een 5-tal personen. Het gaat wonderwel lekker maar ik zie dat de hartslag nu al zeer hoog is en dat ik waarschijnlijk een terugklopke zal krijgen heel binnenkort, maar dat zien we dan straks wel denk ik.

Na even gehangen te hebben in dit groepje kan ik mezelf niet houden en wil vooruit, ik gooi er een versnelling tussen en loop naar 2 eenzame lopers toe die even voor ons groepje uitlopen. Op het moment dat ik aansluit bij de lopers voel ik dat ik serieus over m’n toeren ben gegaan en het duurt aldus niet zo lang eer ik terug moet lossen. Het groepje waar ik me daareven nog te sterk voor voelde zie ik kortelings nadien ook passeren, het gaat te snel nu voor me en moet ook hen laten gaan.

Ik ben nu op mezelf aangewezen en tracht een zo hoog als mogelijk tempo te blijven onderhouden en ik raap zowaar een paar lopers op die ik ook terug snel achterlaat.

Net voor de eerste doortocht aan de finish sluit Patrick Temmerman aan, hij blijft in m’n zog hangen.

Na de doortocht moeten we weer die verrekte helling op, pfft, boven op de helling raap ik Erik Nuyts op. Het is lichtjes tegenwind maar ik vraag niet om over te nemen, met Patrick en Erik in m’n zog ga ik op zoek naar de volgende loper. Eénmaal dat we bij deze loper zijn aangekomen probeer ik hem aan te manen om met ons mee te lopen, maar we gaan te snel en laten hem achter.

Ik ben nu al een 2-tal kilometer kop aan ‘t trekken, op een helling neemt Patrick over, het gaat te snel en ik moet er meteen af. Erik hebben we ondertussen blijkbaar al achtergelaten en met Patrick die op een 100-tal meter voor me loopt nu loop ik zo goed en zo kwaad als het kan door. Het gat op Patrick blijft nagenoeg gelijk. Een 2-tal kilometer voor het einde krijgt Patrick opeens last van de hamstrings en gaat wandelend verder, het gat op de volgende loper is redelijk groot en ik verlies wat van m’n focus waardoor het tempo wat verder terugzakt.

Een kilometer voor het einde word ik terug bijgehaald door een achterligger, ik moet hem even laten weglopen maar met het einde nabij weet ik hem terug voorbij te gaan en er van weg te lopen.

Ik beëindig de 9.83 kilometer in 42:53 (13.8k/u) en word daarmee 10e op 65 deelnemers. Een stuk sneller dan wat ik had verwacht te kunnen lopen vandaag en dus heel tevreden!

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

7 Responses to “Maas Afbouwloop Terneuzen (05/11)”

 1. Kris van Wettere says:

  klasse heet dat

 2. natalie says:

  Sterke prestatie na zolang geen wedstrijdritme te hebben gehad. Proficiat.

 3. bibman says:

  Bravo met je top 10 plaats, altijd leuk! Ik loop morgen mee in Deinze- Aalter(voor de allereerste keer) Ben ooit nog op bezinning geweest in Bellem (met het college) Those were the days ;-)

  • Peter says:

   succes morgen, mooie wedstrijd in deinze (ik pas voor dit jaar, maar je moet m’n verslagjes van vorige jaren maar eens lezen om een idee te krijgen van het parcours)

 4. cremke says:

  Duidelijk: terug van weggeweest. Proficiat met het mooie heroptreden. Vond de glijbaan ook het plezantste :-)

 5. Luc says:

  Sterk en zo een mooie tijd, je bent terug op de goede weg.

 6. Stofke says:

  Je bent het duidelijk niet niet verleerd, en ja volgens mij zouden ze dat tegen mij ook wel zeggen, lang geleden…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.