Intervaltraining met m’n joggingclub JC Aalter (05/11)

Ik ben al een paar jaar lid van JC Aalter, maar zelden of nooit train ik mee met de groep, meestal doe ik m’n looptrainingen gewoon tijdens de middagpauze op m’n werk. Maar als de joggingclub speciallekes organiseert zoals een coopertest dan ben ik wel van de partij.

Gisteren was er weer zo’n specialleke… een intervaltraining…

Hannes, een leerling van Howest, loopt stage bij JC Aalter en verzorgde op maandagavond een intervaltraining.

Met m’n 3 wedstrijden van het weekend nog in m’n benen is het misschien wel niet superverstandig om op maandagavond reeds een intervaltraining te lopen, maar ja, het plan is om niet al te diep te gaan.

Na een opwarming en een paar inloopoefeningen, moesten we een partner kiezen om mee samen te lopen.

Ik sta een beetje rond te kijken en zie dat enkel Joos Pauwel nog geen partner heeft, Joos is een paar kalibers beter dan mezelf, dat gaat hier een pittig trainingske worden denk ik…. :)

Een van de eerste intervals die we moeten doen is aantikken van je partner waarop de partner wegloopt en vervolgens moet je dan binnen de 40 meter deze partner terug aantikken (oftewel sneller sprinten dus…). Blijkbaar spurt ik beter dan Joos want ik heb hem al snel te pakken en als ik moet weglopen spurt ik hem los. Straks in de langere intervals zal het wat anders zijn denk ik…. :)

Dan volgen de lange intervallen, deze moet je ook per 2 uitvoeren, of met andere woorden, ik moet Joos proberen bijbenen. :)

Het wordt een piramide interval: 800 – 1200 – 800 – 400. Joos loopt nog tamelijk rustig terwijl ik al tamelijk op m’n limiet loopt, het zal wel ergens tussen de 14 a 15k/u geweest zijn (M’n garmin was leeg dus heb geen gegevens van de training). Het zorgt er wel voor dat we van de andere koppels weglopen en na een paar rondes beginnen we andere lopers te dubbelen. Tot zover het niet al te diep gaan denk ik. :)

Ferm afgezien dus, maar er toch van genoten. Goede training van Hannes, van mij mogen ze dat vaker organiseren bij de joggingclub zo’n intervaltraining. :)

Vandaag rustdag, heb ik verdiend na 3 zware loopdagen. :)

4 Responses to “Intervaltraining met m’n joggingclub JC Aalter (05/11)”

  1. Julie says:

    ‘t hoort er nen toffen uit dienen Hannes. Is ‘t nog ne knappen ook? Goed getraind in ieder geval! ;-)

  2. John says:

    Normaal gezien volgt maandag 19 november 2012 de volgende sessie. Iedereen welkom !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.