Uitdaging 6: loop op het strand langs de kustlijn

Ik heb mezelf een aantal uitdagingen gegeven om me meer te motiveren om aan lopen toe te komen.

Vorige week donderdag nam ik een half dagje verlof voor een trail te lopen, vandaag is het de beurt aan de volgende helft van die dag verlof om een volgende uitdaging te bedwingen: doe eens een loopje langs de kustlijn.

Ik loop graag langsheen de kust, vooral in de zomermaanden, soms loop ik dan zelfs blootvoets. :)

Het is helemaal niet blootvoets te doen vandaag, integendeel, het is serieus koud… Ik doe een dikke vest, bandana (buff) en handschoenen aan. (brrr…)

Normaalgezien loop ik meestal van Wenduine naar De Haan en terug (wat dan een kleine 10 kilometer is), maar aangezien ik vandaag iets meer tijd heb besluit ik maar om nog een stadje verder te lopen en het van Wenduine naar Bredene te maken, ik vermoed op dat moment dat dat minder dan 10 kilometer zal zijn, ik zie immers Bredene al liggen als ik in De Haan ben…

Het doorgaan is lichtjes tegen wind in, dat is goed denk ik, want ik ben in het verleden al eens meewind vertrokken en serieus m’n peer afgezien om nog terug te geraken nadien… :)

Nu is het dus wind-op. De Haan wordt vlotjes bereikt en waar ik me nu normaalgezien draai, loop ik verder door richting Bredene. Af en toe is het je weg zoeken van links naar rechts zodanig dat je geen natte voeten krijgt. Onderweg is er een klein mormel van een hond dat naar me toe komt gelopen, ik stop met lopen en roep “dwaze hond”. Z’n bazin roept van ver tegen mij zo gaat dat niet gaan eh. Ik denk ze zou beter baas spelen over haar mormel dan over mij. Na een paar keer “allee” geroepen te hebben keert het mormel toch maar terug richting z’n baasje. Een eind verder, weer 2 loslopende honden, het baasje sommeert hen en ze gaan braaf liggen naast hem. Kijk daar heb ik nu respect voor sie voor zo’n mens, ik groet de persoon en steek m’n hand op uit dankbaarheid.

Na 8 kilometer gelopen te hebben moet ik over grote golfbrekers, pfft ‘t is toch wel een heel eind lopen denk ik, maar de huizen van Bredene zien er al heel groot uit, ver kan het nu toch niet meer zijn… Bij iedere golfbreker denk ik dat opnieuw en uiteindelijk na ietsje minder dan 13 kilometer(!) bereik ik het einde van het strand. 12.82k in 1u14 (10.3k/u).

Ik tik de stenen aan op het einde van ‘t strand en keer me om. Wind mee loopt het toch een heel stuk vlotter, maar ik voel weliswaar al dat ik al een serieuze inspanning achter de rug heb en zal ook moeten zuinig omspringen met het water dat ik nog bij me heb. Opeens zie ik in de verte 2 lopers opduiken, ik verdapper m’n pas en tracht hen bij te halen. Net voor ik hen te pakken heb, lopen ze terug van het strand. :)

De terugweg leg ik af in 1u7 (11.4k/u) en in het totaal doe ik de 25 kilometer dus in 2u22’. Weliswaar genoten van het mooie zicht op zee en van de training, maar toch ook wel blij dat het erop zit voor vandaag. :)

De cijfertjes:

de uitdagingen op een rijtje:

 1. Loop eens als je geen zin hebt.
 2. Loop minimaal 2 keer een intervalsessie.
 3. Loop op training eens 10 kilometer in minder dan 50 minuten.
 4. Doe eens een lange duurloop en blijf in hartslagzone 1.
 5. Loop nog eens een trail run.
 6. Loop op het strand langs de kustlijn.
 7. Improvisatie-run: rijd ergens naartoe en begin te lopen, eenmaal je moe begint te worden keer je terug naar je wagen via gps-navigatie.
 8. Doe eens aan geo-caching of doe een oriëntatie-loop.
 9. Doe eens 2 trainingen op één dag.
 10. Loop-Blind-date: loop eens met een ander op zijn/haar favoriet parcours.

2 Responses to “Uitdaging 6: loop op het strand langs de kustlijn”

 1. julie says:

  Jup, uw uitdagingen gaan op zijn tegen kerst. En uw verlofdagen ook als ge zo voortdoet ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.