Halve Marathon Cadzand (7/2)

Begin van deze week ziek geweest, ik voel me weliswaar weeral een stuk beter vandaag, maar 100% ok voel ik me toch ook nog niet…

Als voorbereiding op le trail des Bosses van volgende week zou ik toch wel een beetje kilometers in de benen willen hebben. Ik twijfel tussen een toerke of 4 meelopen met marathonman in Gent of meelopen in de halve marathon te Cadzand. Aangezien ik toch wel graag es een beetje sneller dan 10k/u zou willen lopen en eigenlijk ook wel benieuwd ben naar het parcours in Cadzand besluit ik uiteindelijk om toch maar voor Cadzand te gaan.

Ik ga me wel inhouden vandaag en neem me voor om er hooguit een snelle duurloop van maken, tegen m’n gewoontes in ga ik vandaag es op hartslag lopen: doel is om onder de bovengrens van m’n hartslagzone 2 (=150 bpm) te blijven.

De wedstrijd

Ik positioneer me redelijk achteraan en aangezien ik opgehouden word door de mensen voor me ga ik vrij behouden van start. Ondanks de snelheid begin ik toch vrij snel groepjes lopers voor me op te rapen en achter te laten.

Het is aan het motregenen, heel vervelend, brilglazen moeten regelmatig gekuist worden, gelukkig heb ik m’n handschoenen aan…

Iets voorbij kilometer 3 worden we de eerste keer getest op een steile helling, ik kan m’n huidige snelheid makkelijk aanhouden maar zie de hartslag boven de 150 gaan, afremmen dus om de hartslag terug te laten zakken.

Over het fietspad door de duinen gaat het nu terug richting aankomststreep, het eindpunt voor de 5km afstand, maar nog maar slechts een mooi opwarmertje voor ons, de halve marathon lopers…

doortocht na 5 kilometer (plan is om traag te lopen dus ik heb me goe gekleed: 2 t-shirts, trui, vest en handschoenen)

doortocht na 5 kilometer (plan is om traag te lopen dus ik heb me goed gekleed: een base layer, t-shirt, trui, vest en handschoenen)

Na 6 kilometer-punt ben ik het constant afvegen van m’n bril beu en steek deze dan toch maar weg in m’n vestzakje, zonder bril lopen dan maar denk ik…

We krijgen nog 2 zandstroken voorgeschoteld, respectievelijk 3 en 2 kilometer lang, enkel de aanloop naar deze stroken is door mul zand, de rest is op het harde zand dat bijna net zo goed loopt als gewoon op de baan, al bij al valt dit parcours dus best mee… (In de eerste zandstrook schamp ik wel met m’n heup tegen een paal, dat zal wel een blauwe plek worden – toch nie ideaal blijkbaar om zo zonder te bril te lopen :) )

Na de zandstroken overwonnen te hebben moeten we langs het fietspad terug richting aankomst, de laatste kilometers laat ik me meeslepen doordat ik in gesprek ben met een medeloper, de snelheid gaat zonder ik het goed en wel besef omhoog alsook m’n hartslag, op het moment dat ik zie dat m’n hartslag boven de 150 aan het slaan is temper ik terug m’n tempo.

Na 20.8 kilometer hebben we de aankomst bereikt, maar ik loop nog even door om zo aan de halve marathon afstand te komen en beëindig de 21.1 kilometer in 1:51:39 (11.3 km/u – 149 ghs).

Gemiddelde hartslag onder de doelgrens kunnen houden en ben desgevolge aan de aankomst nog helemaal niet moe.

De gemiddelde snelheid valt me eerlijk gezegd toch wel wat tegen… Pre ziek zijn liep ik toch een kilometerke per uur rapper aan die hartslag, bevestiging van het feit dat ik me nog niet helemaal top-fit voel zeker?

Wedstrijdverloop

7 Responses to “Halve Marathon Cadzand (7/2)”

 1. Berry says:

  mooie tijd om puur op hartslag te lopen

 2. Tiny says:

  Hartslaghoogte goeie graadmeter van herstel. Mooi gelopen.

 3. Luc says:

  Verstandig gelopen.

 4. natalie says:

  ziek zijn en lopen gaan niet goed samen hé…toch mooi gelopen.

 5. Herman says:

  Goed getraind en je tijd mag er eigenlijk ook nog wel zijn. Cadzand is geen gewoon parcours, los zand en een pak hellingen halen de snelheid ferm naar beneden.

 6. Gert says:

  Ik word terug jaloers als ik het verslagje lees… Ik heb het bij 7km oostendse tarmac gehouden. Misschien tot bij de ‘bosses’…

 7. Dirk Van Thuyne says:

  Maar één blauwe plek. Prijs je gelukkig ;-) Tegen zaterdag zullen alle ziektekiemen wel weg zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.