Stadsloop Biervliet – 2e plaats

Donderdag zakte ik af naar de loopwedstrijd te Biervliet en schreef me in voor de kortste afstand.

Ik weet dat ik de pure snelheid niet meer in de benen heb, dus stel me maar wat verder in het startpeloton om niet onder de voet gelopen te worden. Eenmaal het startschot klinkt besef ik snel dat ik me duidelijk te ver had gepositioneerd, want er staan nog tragere starters voor me. Het is zoeken langs de buitenkant van de weg om voorbij te gaan. Langzaam maar zeker kan ik opschuiven.

Ik had gehoopt om 15k/u te lopen, maar dat zit er blijkbaar niet in vandaag.

Door de te verre startpositie is m’n eerste kilometer bovendien de traagste (4.08), de volgende kilometer kom ik in de buurt van de 15k/u met 4.02, maar dus net 2 secondjes te traag.

Met de finish nabij mogen we nog een steile helling oplopen. Ik hoor dat er iemand achter me begint te sprinten en zet dan ook maar aan, het is een lange sprint van een paar 100 meter, maar kan op een of andere manier nog een versnelling hoger schakelen met de finish in zicht. Ik schud de andere loper af. Het winnen van de sprint levert me een 2e plaats op. De 2.57 kilometer wordt afgelegd in 10:29 (14.7k/u).

Ik heb geen tijd om te wachten tot de podiumceremonie start, maar dankzij Martine en Henk is de prijs voor m’n 2e plaats (een lekker biscuit-taartje) toch nog tot bij me geraakt. :)

13153425_10209159211526457_1555375734_n (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.