halve marathon Evergem

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens doorliep op een wedstrijd en snelheidstrainingen doe ik ook al niet, dus heb er totaal geen idee van in welke tijd ik nu een halve marathon kan lopen. Het zal zeker niet sneller zijn dan 1.35, dus met een tijd ergens tussen 1.35 en 1.40 zal ik tevreden zijn.

Ik positioneer me redelijk vooraan op de 4e startrij en loop meteen mee op een tempo waarvan ik wel weet dat het te snel zal zijn om 21 kilometer lang vol te houden. Ik heb vrij snel een ideale haas te pakken in een triatleet die een snelle duurtraining van maakt vandaag. Met snelheden tussen de 13.5 a 14k/u is het een tempo dat ik net kan volgen. Veel te snel voor m’n huidig vormpeil en na 10 kilometer loop ik er dan ook verzuurd bij (m’n kuitspieren toch in ieder geval).

na een 2-tal kilometer (foto: Eddy Van Boven)

na een 2-tal kilometer (foto: Eddy Van Boven)

Ik moet de triatleet laten gaan en vind in Joris De Neve een nieuwe compagnon, ik kan met veel moeite m’n wagonnetje aanhaken, maar aan veel kopwerk moet ik niet denken, daarvoor loopt Joris voor mij veel te snel.

Ook Joris moet ik na een tijdje laten lopen. Na even bekomen op een rustiger tempo vind ik nieuwe moed en kan ik me terug oppeppen om met groepjes die uit de achtergrond komen om met hen mee te lopen en zo interval-gewijs dichter en dichter bij de streep te komen.

De laatste 5 kilometer houd ik met veel moeite een tempo vast net boven de 13k/u. M’n benen schreeuwen van de verzuring, maar ik zet door.

De laatste kilometer haalt me nog een loper in, van het tempo verhogen is er bij mij geen sprake meer, ik loop op mijn limiet en kan enkel halsstarrig het tempo trachten vasthouden. Nog een extra lusje aan de sporthal en na 20.8 kilometer finish ik in 1:31:58 (13.6k/u), blij dat ik er ben. Ik word 136e op 437 deelnemers. Een stuk sneller dan verhoopt, heel tevreden.

voor de 2e maal richting finish (foto: Eddy Van Boven)

voor de 2e maal richting finish (foto: Eddy Van Boven)

M’n kuiten staan op springen, maar heb m’n vriendin beloofd om haar te vergezellen tijdens haar laatste kilometers (ze loopt ook de halve marathon), dus loop ik haar op een rustig tempo tegemoet met protesterende kuiten, ondertussen de lopers aanmoedigend die ik tegenkom. Na iets meer dan 2 kilometer kom ik bij m’n vriendin en samen lopen we terug richting streep. Een extraatje goed voor 5.02 kilometer in 29:38.  Blij om de finish voor de 2e maal te bereiken en de benen uiteindelijk wat rust te gunnen. :)

 

2 Responses to “halve marathon Evergem”

  1. Aschwin says:

    Een teken dat het toch wel goed zit met je basisconditie en -snelheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.