Appelloop

Zaterdagochtend word ik op Facebook verleid door een foto van appels, de naturaprijs bij de Appelloop deze middag. Normaal gingen we dit weekend gewoon een rustig loopje doen, maar ik moet niet al te veel moeite doen om Jessie er van te overtuigen om deze namiddag toch een wedstrijd te gaan lopen. Altijd wel leuk immers zo’n locale jogging. :)

de naturaprijs

Er zijn 3 wedstrijdafstanden vandaag: 6 kilometer, 8 kilometer of 14.7 kilometer.

Ik kies voor de langste afstand. Na al de trage marathons van vorige maand heb ik echt geen idee aan welk tempo ik deze wedstrijd zal kunnnen afhaspelen, ik zal tevreden zijn met een moyenne van 13k/u.

De eerste ronde lopen we samen met de mensen die de 8 kilometer lopen. Het tempo ligt behoorlijk hoog rond de 14k/u. Ik loop in de buurt van de 1e vrouw (op de 8k afstand), samen lopen we naar Patrick De Sutter toe. Ook hij loopt de 8 kilometer wedstrijd. Ik moet nog een ronde meer doen dus laat het grootste werk aan Patrick en de 1e vrouw over. Een 5-tal kilometer gelopen, het tempo ligt nog steeds rond de 14k/u en ik begin toch wel al wat moe te worden…

(foto: Jaap Overdue)

Na 7 kilometer slaan m’n compagnons af richting finish en mag ik nog een rondje afhaspelen. Het tempo moet toch wel een stuk omlaag. Ik loop nu alleen en ik probeer om de snelheid rond de 13k/u te houden. Ik voel het melkzuur reeds schreeuwen in m’n kuiten.

Na 12 kilometer word ik bijgehaald door de loper achter me. Het kost me best wel veel moeite, maar het lukt om mee te lopen in zijn cadans.

Nog een kilometer.

Ik gooi er een tempoversnelling uit richting 15k/u en loop van de loper weg die me had bijgehaald.

Ik finish de 14.7k wedstrijd in 1:04:38 (13.6k/u) en word daarmee 22e op 79 deelnemers.

Een stuk sneller dan verwacht, heel tevreden!

2 Responses to “Appelloop”

  1. Kaat says:

    Ik hoop dat het lekkere appels waren ! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.