Aflossingsmarathon Terneuzen: rondjes draaien…

De wedstrijd in Terneuzen is een aflossingsmarathon, maar je mag indien je dat wenst ook als een ploeg van één deelnemer deelnemen. Naast mezelf zijn nog 8 andere deelnemers zo gek om deze aflossingsmarathon alleen te lopen. ;)

Helemaal hersteld van de marathon in Geldrop ben ik nog niet echt, toch zou ik vandaag willen een snelle marathon-tijd neerzetten.

Bang om snel te lopen in een marathon ben ik niet, maar ik weet natuurlijk zelf ook wel dat als je je limieten opzoekt, de kans bestaat om tegen je limiet aan te lopen. Vandaag is dit helaas het geval.

We vertegenwoordigen vandaag met 2 ploegen onze joggingclub van JC Aalter.

JC Aalter 1 bestaat uit 4 deelnemers (Bart, Thierry, Igor en Peggy). Ploeg JC Aalter 2 ben ik… De eerste 3 rondes zie ik de eerste ploeg van JC Aalter vlak voor me lopen. Ik weet dus dat ik vrij snel vertrokken ben, maar het voelt wel goed aan, dus ik weiger om m’n snelheid te verlagen.

De ganse wedstrijd loop ik alleen. De mensen voor me lopen te snel, die achter me te traag.

Het parcours is behoorlijk lastig en begint na een tijd wel te wegen: er zit hier en daar een molshoop in, de wind laat zich af en toe goed voelen en er zitten ook 4 kruisingen in waar je op je qui-vive moet zijn om niet tegen je medelopers aan te knallen…

Tot de 5e ronde gaat het behoorlijk, maar daarna is het vet van de soep.

Adelin is blijkbaar haas van dienst, want ik kom hem regelmatig tegen. Telkens is hij iemand van zijn club (Runners Evergem) aan het vergezellen, telkens moedigt hij me ook aan. De aanmoedigingen worden steeds harder. Veel energie om te antwoorden heb ik niet meer. Hard gaat het helemaal niet meer: de verzuurde benen klagen, de kilometers worden steeds langer en het verlangen naar de finish wordt steeds groter.

M’n ronde-tijden: 23:03 24:01 23:56 24:14 25:19 27:05 29:36 32:33

Ik beëindig de 41.2 kilometer in 3:29:46 (11.8k/u) en word daarmee 62e op 106 deelnemende ploegen.

PC050229

PC050235

PC050236

PC050237

PC050238

finish

(Alle foto’s door Jessie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.