Artevelderun (7/4)

Er is keuze tussen 3 afstanden vanavond: 2.5k, 5k of 10k. Ik opteer voor de kortste afstand omdat ik dat eigenlijk wel graag loop van die superkorte afstanden.

Slechts 6 kilometer gelopen deze week,… echt supergetraind komen we dus niet aan de start vandaag.

Voor de start loop ik een 2-tal kilometer rustig in om de achillespees toch alvast ietsje warm te lopen voor de start…

De wedstrijd
Ik positioneer me op de eerste startrij. Tot m’n verbazing blijft het lint voor ons op kniehoogte gespannen, ik denk ze zullen het straks wel wegnemen, maar nee ze laten het hangen… Het startschot wordt gegeven en het lint hangt er nog steeds. Ik zie de mensen naast me aanzetten en vertrek dan ook maar, het lint wordt een eind achter ons aangesleept, gevaarlijk…

Ik vertrek heel snel, maar zie toch snel een kopgroep van een 10-tal man van me weglopen. Er staan hier blijkbaar serieuze lopers aan de start denk ik. :)

De eerste kilometer loop ik dus al grotendeels alleen. Het is vooral dalend in lijn en ondanks het tamelijk veel draaien en keren wordt ie toch supersnel afgelegd: 16.2k/u.

In de volgende kilometer zit er een serieuze helling die we moeten verwerken, de 1e vrouw samen met een andere loper halen me bij en gaan me al spurtend voorbij. Ik blijf op een meter of 10 afstand achter hen lopen en kan het gat ongeveer even groot houden. De 2e kilometer gaat ook nog best snel, ondanks de helling toch nog 14.7 k/u.

De loper die me daarnet voorbijging kiest de verkeerde weg, de vrouw voor me loopt juist en roept degene die verkeerd aan het lopen is terug, ik ben hem ondertussen een 10-tal meter voor, ik hoor hem serieus vloeken achter mij en hoor hem trachten me bij te halen, terwijl ik natuurlijk m’n best doe om hem voor te blijven. (en dat lukt :))

We naderen de startplaats en ik denk dat we er dus bijna zijn. Ik tracht het gat op de vrouw voor me toe te lopen door m’n tempo te verhogen, maar dat doet zij blijkbaar ook want ik kom amper dichterbij. We komen aan de startplaats en het blijkt dat we nog naar binnen moeten, het kuipke binnen… Merde nog zo’n end denk ik, maar ik tracht m’n tempo vast te houden.

de aankomst in 't Kuipke

de aankomst in 't Kuipke

De Garmin klokt af op 2.36 kilometer in 9:20 (15.2k/u) en ik word daarmee 8e op 82 deelnemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.