Time-Out

Vorige week vertelde een collega loper me dat hij elk jaar een periode inplande van rust waarin hij niet liep en in die periode besteedde hij dan tijd aan andere zaken. Hij vertelde ook nog als de rust gepland is dat dit dan helemaal niet oncomfortabel of vervelend aanvoelt omdat het geen verplichte rust is (zoals wanneer je rust moet nemen omwille van een blessure).

Ik vond dat hij wel een punt had in de dingen die verteld werden en aangezien m’n loopdoel voor dit jaar (10k sub 40) reeds bereikt werd (in Knokke en in Gent) was het eigenlijk de ideale moment om eens even een periode niet te lopen… Anders blijf je maar nieuwe uitdagingen voor jezelf uitvinden (zoals recentelijk de hardloop4daagse) en vroeg of laat wordt het dan wel eens te veel voor je lichaam.

Ik besloot dus maar om de daad bij het woord te voegen en mezelf een periode van 3 weken niet lopen voor te schrijven…

5 Responses to “Time-Out”

 1. Timperman Carlos says:

  Ik zit al aan dag 12. Het klinkt als een verslaving. It’s been 12 days since I had my last run … :)

  • Peter says:

   ik zit op dag 6, voorlopig mis ik het lopen niet. En ik vermoed als ik af en toe eens fiets dat dan ook niet al te veel conditieverval mag verwachten.

 2. Michaël Vanneste says:

  wanneer hervat je de loopactiviteiten, Peter ?

 3. Peter says:

  op 24 juni

 4. […] ik momenteel niet aan het lopen ben, voel ik dat ik energie over heb, waar ik anders soms moet zwoegen bij de krachttrainingen om de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.