The Stick (marathon versie)

Deze week in afwachting van mn volgende wedstrijd: een beschrijving van een van m’n loopaccessoire-aankopen van vorig jaar: The Stick :)

Wat?
The Stick is een uitvinding van een Amerikaans bedrijf dat met name in het Amerikaans wielerpeleton al jaren gebruikt wordt (of zo heb ik me tenminste laten wijsmaken), met als doel de stramheid in de spieren sneller weg te werken.

The Stick (versie marathon)

The Stick (versie marathon)

The Stick komt voor in verschillende uitvoeringen, naargelang van welke sportersgroep er van gebruik van wil maken kies je dus voor een ander type (‘t zal ook wel een stuk marketing achterzitten waarschijnlijk), soit dit zijn de types:

 • little Stick: 35 cm. voor wandelaars,fietsers en voor op reis.
 • cycle Stick: 42 cm. voor wielrenners,mountainbikers,toerfietsers.
 • sprint Stick: 48 cm. bedoeld voor sporters met hardere spieren: sprinters,krachtsport,voor alle explosieve sporten.
 • marathon Stick: 50 cm. bedoeld voor sporters met minder compacte spieren: atleten op de middenlange afstanden,marathon en triatleten,zwemmers.In het algemeen voor duursporters. (ik heb me dit type aangeschaft)
 • body Stick: 61 cm. Voor de sporter die regelmatig fitnesstraining doet.
 • power Stick: 69 cm. voor krachtsport,explosieve sporten,sporter met rugklachten.

Waar en hoeveel?

Ze vragen geweldig veel geld voor dit item (rond de 40€) voor iets wat volledig uit plastiek bestaat…

Maar soit, eind oktober 2008, vorig jaar dus, me toch zo zot laten maken om het te kopen… Ik persoonlijk heb het besteld in the states bij Bikewagon (een gevolg van in de states te bestellen is dat je ook nog nog eens wat douanekosten aan je been hebt), maar je kan het ook in nederland online bestellen bij thestick.eu (verkoper had geweldig onvriendelijk gereageerd op een pre-sales vraag van me dus heb ik hier m’n aankoop niet geplaatst…). Ik denk niet dat er al retail winkels zijn in België of Nederland die dit item verkopen (heb het in ieder geval nog nergens zien liggen)…

Content?

The Stick is heel simpel gemaakt: het zijn verschillende plastieken wieltjes naast elkaar op een stok. Als je de stok over je benen (een aantal keer) heen beweegt over een spier dan masseer je de desbetreffende spier-groep.

Je kan het item gebruiken zowel voor als na het lopen om de spieren soepeler te maken. Ik vind het persoonlijk een heel gedoe om met dat ding over mijn benen te zitten wrijven voor ik ga lopen (en moet ook altijd zoeken waar ik dat ding nu weer heb laten slingeren… :) )

Maar ik gebruik het wel als ik stramme spieren heb na het lopen… Als je het gebruikt op stramme spieren is het ding een echt marteltuig (kan serieus zeer doen om over stramme spieren te rollen!) – en het is natuurlijk een subjectieve indruk – maar ik heb de indruk dat de spieren sneller herstellen van het overtollige melkzuur, dan wanneer ik geen gebruik maak van dit item… Al bij al best tevreden over dit marteltuig dus :)

Het filmpke hieronder toont the stick in action:

5 Responses to “The Stick (marathon versie)”

 1. Katrien says:

  Ik dacht eerst aan de plaatselijke Majoretten , maar mis ! ziet er te doen uit :-)

 2. Stofke says:

  En als alternatief, een koude douche voor de spieren, zelfs nog beter dan een sportdrank na de duurloop :-)

 3. Mario says:

  De ‘stick’ is ook bij verschillende online triathlonshops in belgie te krijgen. (geen douane en wel vriendelijke mensen)

 4. Peter says:

  je mag gerust de links naar die triathlonshops hier posten hoor Mario, maakt het wat makkelijker voor andere mensen die the stick willen kopen.

 5. THE STICK BE - FR - NL says:

  Hallo

  Ik zie dat je ook gebeten bent door THE STICK

  We zijn de pionier of gebied van import van dit item voor BENELUX en FR

  http://WWW.THESTICK.BE
  http://WWW.THESTICK.FR
  http://WWW.THESTICK.NL

  Een clevere NL heeft de EU geclaimd en schiet onder ons duiven als het ware. Mogelijk kan je voor de BE dealer delink leggen op de site.

  Thanks

  Athlete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.