Trail des Bosses (9/2)

Vorig jaar liep ik hier nog de 45k afstand, maar dit jaar doen we zoals gemeld in de doelen voor dit jaar geen lange afstanden én morgen staat er ook een cross op het programma in Dadizele. Het is dus kwestie van zeker niet te diep te gaan vandaag, zodanig dat we morgen nog poer in de benen hebben. :)

Ik start van achter uit samen met Michaël, Veerle, Joeri en Kristof en blijf de eerste kilometer bij hen. Ik vind het toch net ietsje te traag gaan en schiet dan toch maar een kleine versnelling hoger en ga alleen op pad: ik zal vanaf nu de ganse weg andere deelnemers inhalen…

onderweg na een kilometer of 3 (foto: Luc Van Oost)

onderweg na een kilometer of 3 (foto: Luc Van Oost)

Het parcours ligt er ondanks de vorst toch nog wel best vettig en modderig bij: in de lager gelegen weiden is het echt een modderpoel, een paar keren verlies ik bijna m’n schoen in de zuigende modder en in de allerlaatste weide slaag ik erin om tot m’n knieën in de modder te zakken… (m’n broek ziet er proper uit :))

Het is een pittig rondje en op de diverse hellingen waar de meeste deelnemers voor wandelen kiezen, vertik ik het om te wandelen en ik blijf omhoog lopen. Op de hellingen omhoog is het allesbehalve rustig lopen en daar moet ik toch tamelijk diep gaan om te kunnen blijven lopen. We worden wel 2x geconfronteerd met een helling waar lopen (of wandelen) onmogelijk is: bij een eerste steile helling moet je via een touw omhoog sleuren (heel gevaarlijk stuk vind ik dit…) en bij een zandgroeve moet je bijna op handen en knieën omhoog :)

Ik beëindig de 24.13 kilometer in 2:27:31 (9.8k/u) ergens in de eerste helft van het deelnemersveld (nog geen uitslag) met een nog heel fris gevoel.

wedstrijdverloop_traildesbosses

5 Responses to “Trail des Bosses (9/2)”

 1. David says:

  Ik had graag dit jaar meegedaan, maar er was dubbel geboekt… De keuze was tussen een feestje of deze dus… Vanmorgen dan maar 30km op m’n eigen gedaan…
  Nie slecht gelopen, toch?

 2. cremke says:

  Natuurlijk ging het ietske te traag, we moesten 20K verder en sommigen hun nog wat sparen tegen morgen ook. Zoals ik zei bij de start, verschoot er eerst van dat ge bij ons liep. Toch mooi volbracht weer, zo’n inhaalrace

 3. Aschwin says:

  Ik vond het een heerlijke trailrun. Succes vandaag in Dadizele. Ik zou er met het gevoel in mijn benen vandaag niet aan moeten denken… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.