SSP Sluitingsprijs (9/4)

Het is de laatste wedstrijd in het SSP criterium vandaag.

Het is prachtig zonnig loopweer, ideaal voor een rustig toerke. Want een rustig toerke is alvast het plan vandaag, grote verwachtingen heb ik niet: donderdag reeds geknald in de Artevelderun en gisteren 120 kilometer op en neer naar ‘t werk gefietst. De kuiten voelen best wel moe aan, gelukkig komen ze alvast wat soepeler te staan na een 2-tal kilometer inlopen.

Er is de keuze vandaag tussen 4k, 8.7k of 14.5k. Ik kies toch maar voor de langste afstand.

De wedstrijd

Ik positioneer me aan de start achteraan in het peleton en babbel nog even met Ronny Crëel voor we op gang worden geschoten. Eenmaal gestart schuif ik toch maar een paar lopers voorbij lopend aan een snelheid van ongeveer 11k/u.

Uit de achtergrond komt Donald Vanbeveren opeens naast me lopen. Een bekend gezicht uit eerdere SSP wedstrijden, ik verhoog m’n tempo ietsje zodat ik naast hem blijf lopen en begin tegen hem te praten. Blijkt dat hij de middenafstand loopt, maar dat hij ook een “rustig” loopje heeft gepland voor vandaag. Het tempo ligt nu iets hoger dan daarnet in de aanvangskilometer en dat blijkt snel want we halen verschillende groepjes lopers bij die we ook snel terug achterlaten. Rustig pratend lopen we verder.

Na een 3-tal kilometer splitst de midden afstand van de lange afstand, ik wens Donald succes voor het resterende deel en ga op pad op de lange afstand, op zoek naar het groepje voor me. Het plan is om me achteraan in dit volgende groepje te nestelen, maar eens ik het groepje heb bijgehaald vind ik het tempo precies toch iets te traag en loop het groepje tegen beter weten in dus toch maar voorbij…

Het is best al een end naar het groepje daarvoor en ik moet een tweetal kilometer jagen op het groepje voor ik bij hen kan aansluiten. Eenmaal bij hen aangesloten, nestel ik me achterin dit groepje van een 6-tal lopers en zie dat hun tempo rond de 12k/u ligt. Ideaal, me rustig achterin het groepje houden denk ik.

Ik hang nog maar een paar seconden achterin en ik denk eigenlijk kan ik net zo goed even m’n deel van het werk opknappen door even mee aan de kop te lopen. Ik zet me naast de koploper van het groepje om de andere leden van de groep beter uit de wind te houden.

De originele koploper van het groepje laat zich uitzakken en ik verlaag m’n tempo ook, anders ben ik hier weer alleen op weg denk ik…

Gerard Klapwijk komt naast me lopen. Ik loop nog maar even aan kop en ben allesbehalve moe dus ik blijf maar naast Gerard lopen, zijn tempo respecterend. Best wel wat zijwind op dit moment en zonder dat ik het goed en wel besef is er plots afscheiding tussen mezelf en Gerard en de rest van het groepje. Gerard’s ogen staan vol van de grinta en loopt door. Ik blijf naast hem lopen, Gerard is zich volledig aan ‘t geven.

Effe die mens helpen om een goede tijd neer te zetten denk ik en ik houd hem zo goed en zo kwaad als mogelijk uit de wind, het tempo lichtjes verhogend. We lopen verder en verder weg van het originele groepje waarin we ons daarnet bevonden.

We komen op de dijk, wind in de rug, voor ons loopt de 1e vrouw. Ze is alleen gevallen maar houdt toch nog goed stand. Die pakken we nog zeg ik tegen Gerard. Ik verhoog het tempo nog ietsje en zie dat Gerard het lastig krijgt. “U vastbijten e man” zeg ik, “jaja” zegt ie en hij sluit opnieuw aan in het zog. Op een 4-tal kilometer komen van de meet komen we tot bij de 1e vrouw die we groeten in het passeren, maar ze na het groeten ook snel achterlaten.

Ik houd het tempo vast en moedig Gerard aan om te blijven volgen, best wel heerlijk om iemand naar een persoonlijke topprestatie te helpen.

De laatste kilometer, ik verhoog het tempo nog wat en loop m’n kompaan los zonder dat ik het goed besef…

Ik beëindig de 14.37 kilometer in 1:10:31 (12.2k/u) en word daarmee 34e op 63 deelnemers.

Heel tevreden van vandaag, liep een stuk vlotter dan wat ik op voorhand had verwacht en niet de minste last gehad van de achillespees. Heerlijk om terug eens onbezorgd gewoon lekker te kunnen lopen.

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

2 Responses to “SSP Sluitingsprijs (9/4)”

  1. foei Peter: die vrouw ‘pakken’ op 4 km van de eindmeet ;-)

  2. Adelin says:

    Pakken is nog NIETS, maar hij laat ze nog ACHTER. Das pas durven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.