Stadsloop Biervliet (8/5) – 1e plaats

Vanavond afgezakt naar Biervliet voor de “stadsloop”, er is de keuze tussen 4 afstanden: 2.5k, 5k, 7.5k of 10k. Deze week is een drukke wedstrijdweek en wil niet te lang in het ‘rood’ lopen en kies daarom voor de kortste afstand.

Terwijl ik het deelnemersveld overschouw zie ik dat ik zeker een kans maak om te winnen vandaag, ik vermoed dat de grootste tegenstand zal komen van Wim Van de Veire die superscherp staat tegenwoordig en zeker op korte afstanden ook pittig uit de hoek kan komen… Doordat ik in m’n training nu ook extra fietssessies aan het inlassen ben heb ik nog niet echt gerust deze week, maar we gaan die vermoeidheid proberen negeren en toch alles geven wat er in zit…

nog rondje uitlopen nadien...

nog rondje uitlopen nadien…

Ik positioneer me naast Wim op de 2e startrij en maak een heel slechte start, er is onmiddelijk een vrij scherpe bocht naar beneden en ik zit helemaal aan de buitenkant waardoor ik volledig word weggedrumd.

Ik heb nog maar 100 meter gelopen en ik zie Wim al 50 meter voor me uit lopen… Na de bocht schakel ik een versnelling hoger en loop het gat naar Wim toe. Ik passeer Wim en ik denk dat ik nu eerste loop (voor me uit zie ik nog lopers lopen, maar vermoed dat zij allen een andere afstand gekozen hebben).

Het gaat veel te snel eigenlijk nu, maar ik heb de smaak van de snelheid te pakken en blijf dus maar zo hard als mogelijk doorlopen. Na 2 kilometer zie ik de molen en ik denk dat we er zijn, maar dan moeten we nog een steile helling op, pfft zwoegen en zweten en doen…

Ik overwin de helling en zie de finish. Ik hoor de mensen van de organisatie roepen daar is de eerste!

Ik steek m’n armen in de lucht en beëindig de 2.52 kilometer in 9:33 (15.8k/u) en word daarmee 1e op 17 deelnemers…

het podium: Wim Van de Veire (3e), ik, Lars De Vilder (2e)

het podium: Wim Van de Veire (3e), ik, Lars De Vilder (2e)

8 Responses to “Stadsloop Biervliet (8/5) – 1e plaats”

  1. Frederick De Backer says:

    proficiat Peter,was ook bedoeling om te komen ,maar goesting was er gisteravond nie meer om een uurtje te rijden voor ne 2,5 km te lopen!

  2. Michaël Vanneste says:

    knap hoor, Peter! Je doet blijkbaar ook graag verschillende afstanden !

  3. kaat says:

    Proficiat ! En inderdaad, je bent precies ‘op alles’ ;-) goed ! Chic ! En merk ik daar een privé-fotograaf op ? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.