Boterkoekenloop / Coopertest

Zondag zakten we af naar de Gentbrugse Meersen waar de Boterkoekenloop georganiseerd werd, een gratis loop waar je nadien een boterkoek en t-shirt krijgt. Een mooi initiatief. :)

Het is een prachtig natuurgebied (jammer dat je de autostrade er zo goed hoort) en de parcoursbouwer heeft er alles aan gedaan om een perfect 5 kilometer rondje uit te tekenen, hetwelk we 2 maal mogen afleggen. Zowaar eens een 10 kilometer wedstrijd die echt eens 10 kilometer is!

Gisteren liep ik samen met Jessie nog een training van 26 kilometer en de benen zijn dus wel al eens frisser geweest. Ik zet toch maar m’n beste beentje voor en blijf mezelf pushen gedurende de ganse wedstrijd. Lang geleden dat ik nog eens diep geweest ben tijdens een wedstrijd, op het gemak lopen is toch makkelijker. :)

pushen...  (foto: facebook.com/afentoe/ )

pushen… (foto: facebook.com/afentoe/ )

M’n 9.99 kilometer zit er op na 42:49 (14 k/h !). Heel tevreden. :)

Na m’n finish raap ik m’n moed bijeen om terug te lopen naar Jessie om zo samen met haar nogmaals de laatste kilometers af te leggen, het levert nog een mooi plaatje op…

laatste kilometers samen met Jessie nogmaals afleggen (foto facebook.com/afentoe)

laatste kilometers samen met Jessie nogmaals afleggen (foto facebook.com/afentoe)

De avond nadien staat de coopertest op het programma bij mijn joggingclub Jc Aalter. Natuurlijk voel ik de snelle wedstrijd van gisteren nog wel, helemaal uitgerust haal ik op deze test normaal de 3 kilometer net, maar ben vandaag met 2939 meter toch zeker niet ontevreden. Er was heel veel wind en nergens een loper om me achter weg te steken! Alles gegeven tijdens de coopertest en toch zien er m’n kilometertijden supervlak uit, raar :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.