Voorbeschouwing 6 uur van Aalter

Het volgend doel van het jaar komt met rasse schreden naderbij: de 6 uur van Aalter.

Het is geen nieuw doel want ik weet al sinds het begin van het jaar dat ik wil meedoen. M’n vriendin was als enige direct op de hoogte, maar heb me lange tijd ingehouden om m’n plan tegen anderen te vertellen omdat ik er toch met een bang hartje naar vooruit kijk. Tot de dag van vandaag heb ik getwijfeld om mee te doen (en ik twijfel eigenlijk nog, maar ja je moet eens de knoop doorhakken he…).

Ik ben verre van zeker of m’n deelname succesvol zal zijn, maar ik veronderstel dat je voor zoiets als een loopwedstrijd van 6 uur eigenlijk nooit echt zeker kan zijn…

Als voorbereiding op de 6 uur heb ik 2 maal een dertiger gelopen waarvan de laatste afstand van 30 kilometer dit weekend werd afgelegd: zaterdag liep ik 2x het parcours van de Wenduine 10 miles. Ik heb de afstand succesvol kunnen overbruggen (onafgebroken gelopen met weliswaar een korte pauze halfweg om m’n drankbusjes terug vol te tanken), maar naar het einde toe voelde ik toch dat m’n benen serieus vermoeid waren en ik was serieus blij dat de training er op zat. Aan een tempo van 10k/u deed ik 3 uur en 20 minuten over de tocht, ik stel me serieus vragen bij het feit of ik het nog 2 uur en 40 minuten langer zou volgehouden hebben, maar ja dat zullen we op 21 juli wel zien zeker… tijdens de 6 uur van Aalter…

Een primair doel is om de 6 uur wedstrijd uit te lopen, maar ik droom er wel van om de kaap van de 60 kilometer te halen tijdens deze 6 uur… Je mag er eigenlijk niet te diep over nadenken, want 60 kilometer dat is iets verder dan de afstand tussen Gent en Brussel en 60 kilometer dat is ook 15 kilometer verder lopen dan wat ik ooit op 1 dag gelopen heb, brr… :)

Ik zal er misschien spijt van hebben dat ik meedoe aan deze uitputtingsslag, maar ik weet ook dat ik er spijt van zou hebben als ik niet zou deelnemen aan de 6 uur van Aalter en dat feit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om me in te schrijven…

Nu woensdag nog eens proberen om 20 kilometer te lopen en dan rustig afbouwen naar de 6 uur van Aalter op 21 juli.

14 Responses to “Voorbeschouwing 6 uur van Aalter”

 1. Paul Van Hiel says:

  goeie instelling Peter, als ge het ni eens gaat proberen zult ge het nooit weten en u altijd afvragen hoe het zou geweest zijn. Succes en geniet er van, zes uur zijn snel om.

 2. Kevin Strubbe says:

  Go for it!

 3. Filip Hoornaert says:

  gewoon genieten van het lopen, niet teveel aan tijd en afstand denken, dat komt vanzelf. Tot volgende week !

 4. Valerie says:

  ik doe ook mee. Voor de uitdaging alleen al :-). Maarja een marathon lopen is nog niet hetzelfde al 6 uren lopen. Ik weet ook niet waar/hoever ik zal geraken. Ik hoop tussen de 50-55km te lopen. En ja in Aalter … het zijn rondjes van 2km, daar zullen we ook niet veel aan denken zeker :-D tot volgende week

 5. Julie says:

  en ik doe ook mee. Ben heel erg benieuwd, ‘t is moeilijk trainen he voor zo’n zes urenloop. ‘k ZIe vooral op tegen de korte rondjes. Veel succes en tot volgende week!

  • Peter says:

   Ja ik weet het, veel langer dan 3 uur kan je niet lopen in zo’n voorbereiding he, maar de wedstrijd zelf is dan wel nog eens dubbel zo lang…

   Jij doet het als voorbereiding op Bornem zeker?

 6. Robin De Bie says:

  6 uur is gewoon fun man….., hoop ook voor u !!!!!, amuseer u maar tussen die bende altijd welgezinde ultra’s….

 7. Leuk om te lezen dat we allebei met hetzelfde doel aan deze 6 uur zullen gaan beginnen. Verschil is wel dat het mijn 2e 6 uur zal zijn en al wat vaker boven de 60 km heb gelopen. Toch kijk ook ik met enige angst naar deze uitdaging en tegelijk heb ik er heel veel zin in. Succes en hopelijk kunnen we na afloop allebei ons behaalde doel vieren.

 8. David Ceulemans says:

  Succes Peter. Ik ben er zeker van dat je dat goed zal doen. Het belangrijkste niet vergeten: geniet van het lopen….
  David.

 9. Michaël Vanneste says:

  Toeval of niet of maar voor mij is het precies met dezelfde ingesteldheid, hetzelfde doel en ook dezelfde angst dat ik aan de start zal staan in Aalter. Nog nooit een ultraloop gedaan, en ‘k weet totaal niet waar ik aan begin maar toch wil ik het zo graag. Vooral twijfels voor de knieën en de rug. We zullen elkaar wel veel tegenkomen ;-)

 10. RonKing says:

  Veel suc6 Peter ik kom je zeker aanmoedigen

 11. gino tuyttens says:

  tis ook mijn eerste deelname peter aan een zes uren.tis
  toch nog altijd 18km langer dan een marathon he.verleden
  jaar ben ik op een trail in nismes mislopen in de bossen
  en ben gestrand op 5u20min.we zien wel waar we uitkomen.
  veel succes en tot zaterdag!!

 12. Jurgen Van Eeghem says:

  Peter, sinds de geboorte van mijn 2de dochter ben ik er nog geen enkele keer in geslaagd om 6u aan een stuk te slapen. En slapen lijkt me nu nog net iets eenvoudiger dan lopen, dus jouw prestatie wordt er alweer eentje waar ik mijn petje voor af doe!
  Go for it! Als het weer wat meezit, kom ik wel eens langs het parcours staan met wat aanmoedigingen… Alvast veel succes!!

 13. cremke says:

  Als ge effectief aan 10km/h loopt gaat ge volgens mij weinig last hebben. Niet denken het gaat goed en versnellen. Een 6-uur wordt in het laatste uur gelopen!

  Trouwens leuk zo veel mensen te kunnen overtuigen de stap een eerste keer te zetten. Ik zelf vind het de mooiste afstand, nog leuker dan een marathon (alleen met trails kan je het niet vergelijken, daar hou ik ook heel veel van)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.