marathon Eindhoven (pacer 4u15)

Normaal ging ik niet pacen in Eindhoven, maar er zijn blijkbaar last instance een aantal afzeggingen geweest. Daniel Huijser polst even bij me of ik niet kan invallen op 4u15. Op het moment dat hij het vraagt voel ik Brussel nog behoorlijk in de benen, maar moet toch niet lang twijfelen om toe te zeggen. Eindhoven pacen in 4u15 dus!

groepsfoto - de pacers voor Eindhoven (foto: Nico)

groepsfoto – de pacers voor Eindhoven (foto: Nico)

We zijn met 3 Belgen hier vandaag en natuurlijk gaan we voor de start nog eens samen op de foto, met onze flashy poncho aan zien we er misschien wel meer als teletubbies uit dan als pacers… :)

De 3 Belgische pacers in Eindhoven, vlnr: Koen, Ik, Mark

De 3 Belgische pacers in Eindhoven, vlnr: Koen, ik, Mark

Ik pace vandaag samen met Rinus “Running” van der Wal.
Wim is de 3e pacer, maar hij is nog maar pas net terug gestart met lopen en een volledige marathon is nu nog net wat te veel, hij zal ons komen een handje toesteken net na het halve marathon punt.

20 minuutjes voor het startsein positioneren we ons in het startvak. Vele mensen scharen zich achter ons en zoals gewoonlijk moeten we ook velen van hen geruststellen door het beantwoorden van vragen. Ik tref het dat er ook een Fransman tussen zit met vragen, dus ik mag nog eens m’n beste koeterwaals boven halen.

Om 10 uur gaan we van start.

Ik loop zij aan zij met Rinus. We laten de lopers voor ons weglopen en stellen onze cruise control in op 10k/u.
We hebben direct het juiste tempo te pakken, de samenwerking met Rinus is perfect.
We lopen klokvast 10k/u.

In Eindhoven hebben ze er niet beter op gevonden om de kilometers af te tellen naar de finish. Ik vind dit persoonlijk behoorlijk verwarrend omdat het 1e bord daardoor maar pas na 1.2 kilometer staat, 2e bord na 2.2 kilometer en zo verder… Dit geeft toch best wel wat onzekerheid, was dit nu het bord van 1 kilometer (dan lopen we te traag!) of was dit nu het bord van 1.2 kilometer (dan zou ons tempo wel goed kunnen zijn!). Op de borden kunnen we maar gedeeltelijk rekenen en we moeten dus vooral vertrouwen op ons tempogevoel. Na 5 kilometer zijn er controlematten waar de afstand gelukkig op een normale manier staat aangegeven. Hier krijg ik bevestiging dat we mooi op schema lopen.

Het is een mooi groepje lopers die ons aan het volgen is.
In het begin van de wedstrijd geven we vooral tips (drinken aan de posten! etc…).
Naarmate de wedstrijd vordert gaan we ook meer en meer motivator spelen, zodanig dat we de mensen die ons volgen net dat beetje extra moed kunnen geven om te kunnnen blijven aanhaken. Terzelfdertijd motiveren we op die manier onszelf om te blijven lopen, ondanks het voor ons rustig tempo, blijft het natuurlijk ook nog altijd een marathon-afstand voor ons!

Het gaat goed, het gaat heel goed.
We kunnen de groep mooi gesloten houden en aan de finish stel ik met plezier vast dat we vele mensen van start tot finish hebben kunnnen begeleiden. Super!

Samen met Rinus loop ik hand in hand over de finish. We finishen de marathon in 4:14:14.

onze tussentijden

onze tussentijden

Na de finish nog even samen met mede-haas Rinus op de foto:

samen met Rinus na de finish.

samen met Rinus na de finish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.