2e loop wintercriterium Ursel (9/12)

Vandaag staat de 2e loopwedstrijd te Ursel gepland, het is hetzelfde parcours van vorige keer (link verslag 1e loop) en dat is wel leuk natuurlijk om de prestaties van deze keer te kunnen vergelijken met de prestatie van vorige keer…

Het doel vandaag is dan ook om de tijd van vorige keer te proberen verbeteren, geen makkelijke opdracht want vorige keer was ik immers supertevreden van m’n gelopen tijd (vorige keer deed ik er 1:04:11 over) en vandaag staat er bovendien heel veel wind…

Ik sta naast Joris aan de start en het plan is om hem te volgen, maar ik maak een slechte start en raak geblokkeerd achter tragere starters, na 200 a 300 meter vind ik echter de aansluiting met Joris. Ik blijf even in zijn zog, maar ik kan me weer niet inhouden en loop het gat naar het volgende groepje lopers toe. Ik zie wel dat de meesten van hen een kaliber te sterk voor me zijn, maar ja, toch proberen he…

Ik kan even blijven hangen bij het groepje dat te sterk is voor me, maar reeds in het modderstuk moet ik er af… Er zijn verschillende mensen die me passeren en steeds ligt hun tempo te hoog om aan te pikken… Bij een loper die 1 rondje loopt maar wel een gelijkmatig tempo op nahoud kan ik m’n wagon aanhaken, het gaat wel te snel om deze snelheid te kunnen blijven volhouden tot het einde, maar we zien wel denk ik.

De start van de 2e ronde val ik alleen, maar in het modderstuk krijg ik gezelschap van een loper die me bijhaalt. Ik slaag er in om de snelheid net te kunnen bolwerken en loop samen met hem verder, het grootste deel van het werk laat ik wel aan de andere loper.

doorkomst na 2 rondes

doorkomst na 2 rondes

Ik heb het grootste deel van de 2e ronde uitgerust en uit dankbaarheid neem ik de laatste ronde nagenoeg volledig voor mijn rekening. De laatste kilometer tegen de wind in neemt de andere loper terug over, ik trap op m’n adem en moet hem laten weglopen. Ik blijf wel alles geven want het is nog steeds mogelijk om onder m’n tijd van de vorige deelname hier te duiken.

finish, nog even alles uit de kast halen...

finish, nog even alles uit de kast halen…

Ik finish de 14.8k in 1:03:57 (13.9k/u) en word daarmee 14e op 47 deelnemers. 14 seconden sneller dan vorige keer, yes. De conditie gaat dus blijkbaar de goede richting uit. :)

Wedstrijdverloop, de ronde-tijden

Wedstrijdverloop, de ronde-tijden

19 Responses to “2e loop wintercriterium Ursel (9/12)”

 1. Jan Lefever says:

  trager starten peter !!!!

 2. Ilona Wamsteker says:

  Jeee, goed gedaan joh !

 3. kaat says:

  aaa in de kou !!!!

 4. Flegon Elings says:

  mooie prestatie en toch gelukt……..mooi.

 5. Kevin Strubbe says:

  Mooie tijd, Peter! ikzelf heb niet meer kunnen trainen sinds onze loop samen. Heb een slijmbeursontsteking op de heup.

  • Peter says:

   oei toch niet omdat je zo traag moest lopen met mij? Veel beterschap in ieder geval, hopelijk is het snel genezen!

   • Kevin Strubbe says:

    hehe, nee. Ik denk dat het iets was die al klaarzat van mijn halve marathon de week ervoor. Ik hoop ook op een snelle genezing, maar het wachten duurt lang.

 6. julie says:

  Jawadde, proficiat Peter, gij vliegt nogal. Dan is mijn 1.11.53 van vandaag toch maar een bescheiden prestatie. Wat is je geheim?

  • Peter says:

   het was 200 meter korter dan 15k he bij mij. :)
   en geen geheimen hoor Julie, kan gewoon terug super genieten van het lopen sinds ik met m’n uitdagingen ben begonnen en kom daardoor terug aan 3x/trainen per week. :)

 7. Raphael Van Den Broeck says:

  Toch steeds leuk als je met z’n tweeën elkaar wilt helpen. Er zijn er die dat niet willen doen en dat maakt misschien net dat verschil met die 14 seconden.

  • Peter says:

   zeker, elk op beurt schuilen tegen de wind helpt om een betere prestatie te leveren, lopen werkt het best met geven en nemen, een beetje zoals in het echte leven eigenlijk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.