Leopoldsloop (10/1)

Volgende week staat er een marathon op het programma, niet ideaal om de week voordien een halve marathon op wedstrijdtempo te lopen… maar ik doe toch maar mee, al was het maar om de joggingclub van m’n vriendin te steunen met m’n deelname.

Ik neem me voor om niet voluit te gaan. Het doorgaan is er erg hard wind op kop, dus ik verschuil me in een groepje. Het gaat harder dan gepland, maar het voelt wel goed aan. Nico Ros neemt zo goed als alle werk voor z’n rekening. Aan het keerpunt (na 11 kilometer) hebben we een moyenne van 12.5k/u.

Het is nu wind mee en het groepje waarin ik me bevind versnelt, het gaat boven de 13k/u, het voelt te snel aan om nog met reserve te kunnen lopen dus ik laat ze maar lopen en kies voor m’n eigen rustiger tempo. Aan het 13 kilometer punt doe ik een kort babbel met Kim die de bevoorrading verzorgt vandaag. Nadien trek ik me terug op gang, ik loop nu behoorlijk trager dan de lopers in m’n omgeving en zie dan ook een hele resem lopers passeren. Rond het 18 kilometer punt krijg ik een hongerklopje, blijkbaar toch iets te weinig gegeten deze middag, maar het is gelukkig niet ver meer nu.

Met de finish in zicht, hoor ik dat Luc De Jaeger z’n sprint inzet, ik doe geen moeite en laat hem passeren, een plaatsje verder in de uitslag maakt vandaag niet uit. Ik finish de 21.02 kilometer in 1:43:51 (12.1k/u).

8 Responses to “Leopoldsloop (10/1)”

 1. kaat says:

  Veel succes met de marathon en hopelijk goede weersomstandigheden !

 2. Adelin says:

  Goed begonnen. Succes met de marathon!

 3. Caroline says:

  Veel succes met de marathon. :-)

 4. Ronny says:

  Proficiat en veel succes met je marathon volgende week! Waar vindt die ergens plaats (niet dat ik mee wil doen maar gewoon uit nieuwsgierigheid)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *