Jeff Thuy Memorial (10/11)

We hebben de keuze tussen 3k, 5k of 12k te lopen. Ik heb hier nog nooit de kortste afstand gelopen en besluit om me daar eens voor in te schrijven en dan nadien de 12 op ‘t gemak uit te lopen (helaas zijn de bordjes die het parcours aangeven reeds weg nadien, dus het uitlopen wordt beperkt tot 5k).

Het parcours wordt de eerste kilometer vooral getekend door een dreef die er niet al te effen bijligt, nadien is het langs de weg (die er goed bijligt) teruglopen richting de start/finish-lijn.

Ik voel tijdens de eerste kilometer al dat het niet vlot loopt en zie al snel horden lopers me voorbij gaan. Aan de splitsing gaat Peter Deleu de andere kant op, jammer want ik kon anders toch nog minstens een paar seconden van z’n zog genieten. (later zal blijken dat hij blijkbaar verkeerd is gelopen daar).

Mijn benen draaien totaal niet meer en zie nog 2 lopers me voorbijgaan, aan aanpikken moet ik zelfs niet denken.

Ik beëindig de 3.09 kilometer in 12:33 (14.8k/u). De kilometertijden waren respectievelijk: 15.9 – 14.2 – 14.3.

Er zijn goede wedstrijden en er zijn slechte wedstrijden, vandaag was het zo’n slechte… Ik weet dat m’n conditie weliswaar niet super is, maar ik had toch gehoopt om de grens van de 15k/u te kunnen breken op zo’n korte afstand.

Morgen herkansing in de cross te Sint-Maria-Aalter met alweer een hele korte afstand… :)

3 Responses to “Jeff Thuy Memorial (10/11)”

  1. julie says:

    Een gemiddelde van 14,8 km/u… ik zie eigenlijk niet goed wat daar slecht aan is, daar kan ik alleen maar van dromen. Veel succes morgen, jammer dat we je niet in Deinze-Bellem zien.

  2. Patrixk De Sutter says:

    14,8km/u is in Heikant super. Ik weet uit ervaring als je uit die rotdreef lkomy dat je benen afgesneden worden. ik heb de uitslag ook gezien, en neem van mij aan dat dit een prachtige tijd is. Wie denkt dat hij het beter kan, mag altijd eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.