volkscross Halestra (10/11)

Vandaag staat de volkscross te Maria-Aalter op het programma. Speciaal aan deze volksloop is dat er naast de individuele rangschikking er ook de mogelijkheid is om in team deel te nemen. Ik vorm een team samen met m’n vriendin Jessie en haar vader Ivan. Onze team-naam is JIP, de eerste letter van onze voornamen aan elkaar geplakt dus… (Naast ons eigen team, vormen Jessie’s broers (Bert, Mike & Tim) ook nog een team, zij zullen eerste worden in het ploegenklassement.)

parcours

parcours

Het parcours is volledig onverhard en loopt over een voetbalveld, weides en doorheen een bos. Een leuk rondje en ondanks het vele regenen ligt het parcours er eigenlijk nog redelijk beloopbaar bij, slechts 1 heel lastige passage van een paar meter waar het echt modder stampen is…

M’n hamstrings zijn stijf van m’n lange duurloop gisteren, maar toch slaag ik er in om behoorlijk snel te lopen op dit toch wel lastig parcours. In de laatste honderden meters kan ik zelfs nog een kleine versnelling uit de benen gooien, waardoor ik de persoon voor me nog net kan inhalen.

Ik finish de 3.05 kilometer in ongeveer 13:20 (13.75k/u) en word daarmee 14e op 47 deelnemers in het individuele klassement. Met ons team JIP eindigen we op de 3e plaats in het ploegenklassement, waardoor we ook nog eens mogen afzakken naar de podium-ceremonie.

Team JIP: Jessie, Ik, Ivan (foto; Bert)

Team JIP: Jessie, Ik, Ivan (foto; Bert)

7 Responses to “volkscross Halestra (10/11)”

 1. kaat says:

  Hip hip Jip ! :-)

 2. Tim Verbeke says:

  Goe gelopen Jip en mooi verslag Peter!

 3. Running Cremke says:

  Morre gezien?
  Lag er nog redelijk bij? In den achternoene toch ni meer zulle

 4. Veerle Beernaert says:

  Jip(ie)… :)

 5. Paulien Verbeke says:

  Proficiat JIP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.