Parkcross Dadizele (10/2)

Heb me voorgenomen om dit jaar af en toe eens deel te nemen aan een crossje, vandaag is de eerste van een potentiële reeks van 10 wedstrijden. Ik ken hier heel weinig mensen, het is toch een andere wereld dan mensen die naar wegwedstrijden gaan blijkbaar. Toch zie ik een paar bekenden van stratenlopen: Angelo & Ignace, Peter Deleu, Dicky (die zowaar deze morgen al een wedstrijd in Deinze liep) en het is een leuk weerzien met Herman (die zich de laatste jaren vooral toespitst op crossen en mtb’en) en z’n vrouw Martine.

Net als bij stratenlopen word je ook bij crossen ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie (Voor mij is dit “Seniors 2”). In tegenstelling tot bij stratenlopen gaat niet iedereen hier tegelijk van start maar worden slechts bepaalde leeftijdsgroepen tegelijk op gang geschoten. Ik moet wachten tot de allerlaatste wedstrijd want dan gaan de Juniors 1, Juniors 2, Seniors 1 en Seniors 2 samen van start…

De Volkscross
Een uurtje voor m’n wedstrijd start is er de volkscross (waar dan wel iedereen mag aan deelnemen). De volkscross bestaat uit het parcours van ongeveer 1 kilometer 1 maal te lopen, ideaal om het parcours eens te verkennen voor straks en om eens te voelen hoe het is om met m’n spikes te lopen.

parcoursverkenning in de volkscross (foto: Martine)

parcoursverkenning in de volkscross (foto: Martine)

Het eerste stuk ligt er een beetje modderig bij, maar de rest van het parcours ligt er mooi hard bij en heb je eigenlijk geen spikes van doen (wss zelfs beter zonder). Het parcours slingert zich doorheen het park van Dadizele. De grootste moeilijkheid in het parcours is een steile heuvel van een meter of 3 hoog die we moeten oplopen (pfft) en op bepaalde delen van het parcours staat er heel veel wind.

Ik leg de 1.32k af in 6:45 (11.8k/u). M’n spikes voelden nogal strak aan voor de start, maar om er mee te lopen met die spikes valt het beter mee dan ik had verwacht…

Bij de volkscross wordt er geen uitslag gemaakt.

De wedstrijd
Het is de bedoeling dat we met onze reeks (Juniors 1, Juniors2, Seniors 1 & Seniors 2) 4x het parcours van de volkscross lopen nu.

Het startschot wordt gegeven en ik moet moeite doen om enigszins aan te sluiten aan de staart van de groep. Als voorlaatste bengel ik achteraan. De vrees die ik had op voorhand wordt hier meteen bevestigd denk ik, dat wordt hier knokken om niet laatste te eindigen…

plaatsen opschuiven (foto: Martine)

plaatsen opschuiven (foto: Martine)

Reeds in de eerste bocht kan ik een paar plaatsen opschuiven en ik blijf de ganse wedstrijd mensen bijhalen. In de laatste rechte lijn smijt ik nog een versnelling uit m’n benen waardoor ik nog 1 loper remonteer en m’n meerdere moet erkennen in een andere loper die een snellere finish in z’n benen heeft dan mezelf.

Ik beëindig de 4.08 kilometer in 17:37 (13.9k/u) en word daarmee 45e op 65 deelnemers. Tevreden en van mij mocht de wedstrijd nog een paar rondes meer geweest zijn. :)

wedstrijdverloop_dadizele

7 Responses to “Parkcross Dadizele (10/2)”

  1. kaat says:

    Zie ik daar blote benen ? Brrrrr, ik heb al koud tot hier ! Maar ja, ik kan dan ook niet zo snel (warm) lopen ! Goed gedaan !

  2. Jawadde, en dat de dag na de trail des bosses. Knap. Lijkt me ook wel modderige bedoening als iedereen x aantal keren moet passeren… hoe vettiger hoe prettiger?

  3. Herman says:

    Je hebt dat goed gedaan, zeker je start was niet slecht. De eerste keer is het altijd wat uitkijken naar de tegenstanders. Als je te vlug start kan je jezelf enorm tegen komen. De volgende cross in Beveren-Leie heeft geen helling, maar wel een mooie modderstrook ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.